Daar Hou Ik U Aan van 9 februari 2019 met Herman Geerdes (VVD)

Daar Hou Ik U Aan 9 February 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Ouderenhuisvesting blijft een knelpunt
Een wethouder is gemiddeld maar eens per jaar te gast in de studio. In deze uitzending valt de eer te beurt aan Herman Geerdes, onder meer verantwoordelijk voor de ‘ruimtelijke ontwikkeling stedelijk’ en gebiedswethouder voor het centrum, Castellum en Oude Dorp. Die onderdelen van zijn portefeuille sluiten mooi aan bij de onderwerpen in deze uitzending: de ruimtelijke ontwikkeling van Houten richting 2040 en de gang van zaken rond de woningbouwlocatie Wegwijzer/Den Oord.

Sinds het aantreden van het nieuwe college heeft Geerdes een andere portefeuille. Geen buitengebied meer, maar “ik ben wel verantwoordelijk voor het toerisme en ook erfgoed heb ik nog in de map’’ waarmee hij reageert op de stand van zaken rond fort Honswijk. Rond het plan van aanpak voor de ruimtelijke ontwikkeling gaat om het inventariseren van de (maatschappelijke) vraagstukken waar Houten mee te maken heeft of krijgt. Met name het vraagstuk over het wonen is onderwerp van gesprek. Ten aanzien van de stelling over ouderenhuisvesting is de wethouder niet optimistisch: het blijft een knelpunt.
Bij de plannen op het terrein van de Wegwijzer/Den Oord gaat het vooral over de ‘waarde’ van de startnotitie, in principe de kaderstelling van de raad. Voor deze locatie is die notitie niet eenduidig met een verschil van mening tussen omwonenden en college. Geerdes legt uit hoe het zit en de raad besluit op 12 februari.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-9-februari-2019-met-herman-geerdes/

Presentatie: Martin Monkel, Ger Kroes
Techniek: Stephan van der Steen
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love