Daar Hou Ik U Aan van 8 dec 2018 met Eef Stiekema

Daar Hou Ik U Aan 8 December 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Eef Stiekema, fractievoorzitter VVD in de Houtense gemeenteraad, was te gast bij het politieke programma Daar Hou Ik U Aan!
Stiekema werd geïnterviewd door Stephan van der Steen en Paul van Ruitenbeek. De techniek was in handen van Jon Nellestijn. Belangrijkste nieuwtje was dat Stiekema de voorzitter wordt van de commissie die aan de slag gaat met de selectie van een nieuwe burgemeester. Deze zogenaamde vertrouwenscommissie moet ervoor zorgen dat Wouter de Jong meteen kan worden opgevolgd zodra zijn termijn afgelopen is. Overigens is Stiekema niet van plan kandidaten te attenderen op de komende vacature. In het bijzonder oud wethouder Marianne Kallen-Morren, die inmiddels op veel plaatsen ervaring heeft opgedaan als waarnemend burgemeester zou best in aanmerking komen om deze functie te vervullen, maar Stiekema zit op zijn handen.
Met Stiekema werd de samenstelling van de nieuwe fractie besproken. De nieuwe leden van de fractie bijten zich vast in het sociale domein, een groot en breed beleidsterrein waar veel geld in omgaat. Met name de jeugdzorg heeft daarbij de bijzondere aandacht.
De algemene beschouwingen bij de begroting waren net achter de rug. Het was echter niet Stiekema die daar het woord voerde, maar de financieel specialist van de fractie.
Er werd verder stilgestaan bij de LHBTI-motie die dinsdag 11 december wordt ingediend in de raad. Volgens de fractievoorzitter is dit gewenst om uitvoering te geven aan het regenboogakkoord dat verschillende partijen voor de verkiezingen hebben gesloten. Toch is het wat betreft Stiekema niet nodig om in het gemeentehuis genderneutrale toiletten te introduceren.
Er werd ook nog stilgestaan bij de website van de lokale VVD afdeling. Dit is de best bijgehouden en meest actuele website van alle fracties in de gemeenteraad van Houten.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love