Daar Hou Ik U Aan van 19 jan 2019 met Wouter vd Berg (SGP)

Daar Hou Ik U Aan 19 January 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Zaterdag 19 januari was Wouter van den Berg, fractievoorzitter van de SGP, te gast bij Daar Hou Ik U aan.
Van den Berg werkt in het dagelijks leven bij een communicatiebureau en die ervaring heeft hij ingezet tijdens het interview dat hij had met presentatoren John van Amerongen en Paul van Ruitenbeek. Eerste belangrijke onderwerp was de Nashville verklaring die is ondertekend door de landelijke partijleider Kees van der Staaij. In deze verklaring wordt homoseksualiteit zondig genoemd en beschouwd als een ziekte die genezen moet worden. Van den Berg nam in bedekte termen afstand van deze partijlijn door aan te geven dat iedereen er mag zijn. Hij heeft dan ook geen bezwaren gemaakt tegen het hijsen van de regenboog-vlag, het teken van de LHBTI-gemeenschap. Wel is Van den Berg van mening dat het goed is dat de gemeente deze vlag na een dag weer heeft gestreken. Wat hem betreft heeft het onderwerp ruim voldoende aandacht gehad.

Anne van den Bergh, fractiemedewerker, werd door de redactie niet aangetroffen op de -overigens actuele- SGP website. Volgens de fractievoorzitter is de fractie blij met haar bijdragen ook met de publicatie van de verkiezingskrant in 2018 waarin zij een prominente rol kreeg toebedeeld.

Er werd verder uitgebreid stilgestaan bij de ingediende aanvraag voor het windpark Goyerbrug. Van den Berg is van mening dat het college op twee gedachten hinkt. Enerzijds hechten aan draagvlak, anderzijds in het collegeprogramma opnemen voorstander te zijn van het park en verwijzen naar de doorzettingsmacht van de provincie. De SGP zal aandacht blijven vragen voor de omwonenden.

De techniek van deze uitzending was in handen van Stephan van der Steen.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-met-wouter-vd-berg-19-jan-2019/

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love