Daar Hou Ik U Aan van 11 apr 2018: gasten Hilde de Groot (GL) en Jan Buys (Buys-in-natura)

Daar Hou Ik U Aan 12 April 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Het eerste uur was Hilde de Groot aan het woord. Zij was vóór de verkiezingen van 21 maart de lijsttrekker voor GroenLinks en heeft als persoon de meeste stemmen behaald. Een winnaar dus.
Vandaag bij de opnames was er vanmorgen al een formeel afsluitend overleg over de coalitievorming met CDA, GL en ITH. Voor dit overleg gold een Embargo tot 12 april 22 uur, zodat dit punt op een algemene subtiele wijze behandeld moest worden, zoals ‘ziet u samenwerking met ITH zitten?’.
Ze heeft een groen én links hart en zou graag als wethouder fungeren. Opvallend was dat haar voorkeurswethouderschap dan niet de sociale kant betrof, maar meer de groene kant. Van veel belang voor haar keuze was de vraag; “Waar ben ik goed in?”
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-eerste-uur-11-apr-2018/
Het tweede uur kwam Jan Buys erbij. Hij is een natuurdeskundige, met specialiteit weidevogels. Een gesprek over de Grutto, die op het Eiland van Schalkwijk zeldzaam aan het worden is, sprak voor zich.
De ontwikkeling van de natuur op het Eiland van Schalkwijk is namelijk niet evenwichtig.Duurzaam boeren is wel degelijk mogelijk, zo stelde hij, en de oplossing is “Bio-diversiteit”, te bereiken via maatregelen zoals bermbeheer, bemesting in zones en bemestingvrije zones, heroverweging bestrijdingsmiddelen, verdere verbetering van de waterkwaliteit, etc. etc.
Het eiland van Schalkwijk is eigenlijk de tuin van Houten en Nieuwegein, en is goed te zien als : “Proeftuin Biologisch Boeren”.
Samenvattend: een uitzending waarbij duidelijk werd dat Hilde de Groot een Groen én links hart heeft, en dat zij graag wethouder wil worden. Verder is aangegeven dat in het Eiland van Schalkwijk gewerkt moet worden aan Bio-Diversiteit en dat het prima geschikt is als “Proeftuin Biologisch Boeren”.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-tweede-uur-11-apr-2018/
Presentatie door Frans van Heerden en Bram Bosshardt, techniek Cees Sloot.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love