Daar Hou Ik U Aan van 1 dec 2018 met Tijm Corporaal

Daar Hou Ik U Aan 1 December 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Woningbouw in Houten blijft betaalbaar
In deze uitzending is Tijm Corporaal, fractievoorzitter van Groen/Links in Houten te gast in de studio. Corporaal legt uit waarom “hij graag een pionier wil zijn die helpt om verandering te versnellen”. Naast de actualiteit en de stellingen praten we met hem over de klimaatadaptatie en het groenbeleid van de gemeente.

Het aandeel ‘klimaat’ in de nieuwsberichten is hoog met onder meer drijvend groen voor betere waterkwaliteit, Houten moet van het gas af, wordt mijn woning energie neutraal en geheimhouding bij onderzoek draagvlak windpark Goyerbrug. Met de stelling dat ‘woningbouw in Houten onbetaalbaar wordt’ is Corporaal het niet eens. Het doel moet gericht blijven op betaalbare woningen voor iedereen. Verder is Corporaal van mening dat de plannen van het college nu al voldoende concreet zijn.

Bij het gesprek over klimaatadaptatie gaat het over de ‘stresstest’ die Houten in 2019 gaat uitvoeren om te zien hoe klimaatbestendig de gemeente is. Kunnen we ons wapenen tegen extremen op het gebied van hitte, droogte en bovenmatige neerslag? In het slotgesprek over het groenbeleid gaat het vooral over het buitengebied, het maaibeleid en de bedreigde vogelsoorten. Aan het eind van de uitzending geeft Tijm Corporaal aan dat hij bij een volgende gelegenheid  graag wil praten over politieke ontwikkelingen vanuit de ‘sociale invalshoek’.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-van-1-dec-2018-met-tijm-corporaal-gl/

Presentatie: Martin Monkel, Toke van Telgen
Techniek: Cees Sloot
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love