Daar Hou Ik U Aan Special met Marjan Boonzaaijer

2 October 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Marjan Boonzaaijer, fractielid voor D’66,  bijt de spits af als gast  in dit nieuwe seizoen van de Daar Hou ik U Aan-Special.
In de Special  proberen we te ontdekken wie de mens is achter de politicus; Wat drijft haar. Waar houdt –in dit geval- zij zich mee bezig naast de lokale politiek. Marjan koos de volgende onderwerpen die haar typeren, t.w. Duurzaamheid, Sustainable Development Goals, Vrouwen in de Politiek en de Dienstbare Overheid. Haar maatschappelijke betrokkenheid kreeg ze van huis uit mee. Je inzetten voor de samenleving was heel normaal. Na haar studie in Wageningen werkte ze onder meer voor Artsen zonder Grenzen en Unicef. Terug in Nederland ging ze aan het werk als ZZP-er o.a. op het gebied van gezondheid en onderwijs.
Wat betreft duurzaamheid geeft ze aan dat de ernst van de klimaatcrisis nu breed gevoeld wordt en dat er een versnelling moet plaats vinden in klimaatpolitiek en ook in het gedrag van mensen. Wat dat laatste betreft boeken we wel vooruitgang en bewustwording.
Een mondiaal kompas is ontwikkeld door de Verenigde Naties  om uitdagingen zoals het klimaat, maar ook armoede, biodiversiteit, ongelijkheid etc.  aan te gaan. De VN heeft 17 doelen benoemd voor een betere wereld onder de titel  sustainable development goals .  Nederland loopt achter met het klimaat en ongelijkheid tussen man en vrouw.
Diversiteit in de politiek is nodig. Beleid wordt voor 2/3 gemaakt door witte mannen en is geen afspiegeling  van een inclusieve samenleving. De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten zei Els Borst al. Meer vrouwen in de politiek zou al wezenlijk kunnen bijdragen aan een betere besluitvorming. Zeker  ook  wat betreft een dienstbare overheid waar de menselijke maat moet prevaleren.

presentatie Ger Kroes
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love