Daar Hou Ik U Aan Special met Anneke Dubbink (PvdA)

Daar Hou Ik U Aan 11 December 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

11 dec 2021   Anneke Dubbink fractievoorzitter, lijsttrekker en wethouder kandidaat voor de PvdA in Houten is de gast in de Special  van het politieke programma Daar Hou ik U Aan.

Naast haar roots staan er drie onderwerpen centraal en wel: Iedereen doet mee, Werk en de Maatschappelijke waarde van cultuur.
–   Het eerste onderwerp gaat over kans ongelijkheid omdat presteren als norm verheven wordt. Meer kansen voor kinderen van ouders die het zich financieel kunnen permitteren om hun kinderen bij te spijkeren door  particuliere bijlessen. Maar ook door  de politieke keuze in der tijd om het praktijkonderwijs zo ongeveer af te schaffen e.d. De universele boodschap moet zijn  dat je er niet alleen voor jezelf bent in deze wereld. Als individu heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hen die minder goed mee kunnen komen of nauwelijks kansen hebben gehad.
–   Anneke is haar hele leven al adviseur. Ze heeft o.a. gewerkt voor KPMG en heeft nu haar eigen bureau. Leading from behind is haar uitdaging daarbij, omdat de ervaring leert dat de beste oplossingen van problemen een resultaat zijn van een proces van meedoen. De mensen in de organisatie onderdeel laten zijn van het proces.
–   Zingeving en passie heeft Anneke heel sterk gevoeld door haar rol bij het tot stand komen van het locatie theaterstuk  “Over oude grond en nieuwe zielen” Zo’n  80 Houtenaren hebben in 2019 hier aan meegewerkt. De productie bracht mensen bij elkaar en liet zien hoe cultuur voor een verrijking van het leven zorgt. Het zet aan tot nadenken en creatie , het verwijst naar onze roots, onze geschiedenis en bepaalt zo onze samenleving. Het is daarmee een basis behoefte waar de overheid ook een rol heeft ter realisering.

Presentatie: Ger Kroes
techniek: Jon Nellestijn
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love