Daar Hou Ik U Aan: Michel Hofstee “functioneren wethouder Van Liere straalt negatief af op D66”

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Op 31 mei was Michel Hofstee, fractievoorzitter van Houten Anders! te gast bij Daar Hou ik U aan!
Het presentatieduo Bram Boshardt en Paul van Ruitenbeek voelde Hofstee in een zomerse sfeer aan de tand over de actuele politiek. Zo werd in het eerste uur stilgestaan bij de grondtransactie aan de Hoge Schaft waarvoor de gemeenteraad recent groen licht gaf. Gemeente en woningbouwvereniging Viveste leggen allebei geld toe op deze tijdelijke woningen die worden gebouwd om de woningnood enigszins te verlichten. Hofstee sprak zijn complimenten uit voor de werkwijze van wethouder Rensen die opnieuw in een lijst van beste bestuurders terecht is gekomen, maar hij verschilt wel met Rensen van mening over de doelen in de woonvisie. Volgens Hofstee is het realiseren van de doelstellingen alleen mogelijk als er ook buiten de contouren van de rondweg wordt gebouwd.

Hofstee is minder te spreken over wethouder Van Liere, o.a. vanwege de recente interpellatie die heeft plaatsgevonden over de bijdrage van 3 miljoen die nog van de provincie moet worden ontvangen als afrekening van het project Salto A12 (de nieuw aangelegde Limesbaan) maar waarover gesteggel is ontstaan. Volgens Hofstee was het verstandiger geweest pas plannen te maken voor de uitgave van dit bedrag na de ontvangst ervan. Deze gang van zaken gecombineerd met de afhandeling van het windmolendossier waarin nog steeds geen definitieve oplossing is gevonden bracht Hofstee er toe aan te geven dat het functioneren van de wethouder negatief afstraalt op de D66 fractie.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-2017-05-31-eerste-uur/
In het tweede uur werd door reporter Martin Monkel gesproken over de jaarrekening 2016. Hofstee gaat deze bestuderen om te kijken of het college heeft gedaan wat is afgesproken. Van het overschot is hij niet onder de indruk, omdat de begroting eerder sluitend is gemaakt door een opname uit de crisisreserve. In de nieuwe raadsperiode wil Houten Anders graag meebesturen, maar dan anders. Hofstee ziet zichzelf daarbij wel weer actief zijn als raadslid maar niet als lijsttrekker/fractievoorzitter. Daarvoor is bij HA! De heer Bart Wendrich in beeld.

Het anders besturen zit hem volgens Hofstee toch echt in het nog beter betrekken van de inwoners waarbij veel meer aandacht mag worden besteed aan verwachtingen management. Vertellen aan burgers welke belangenafwegingen worden gemaakt en zoeken naar draagvlak zijn daarbij van belang, waarbij “nee” ook een antwoord kan zijn.

Boshardt en Van Ruitenbeek ondervroegen Hofstee tenslotte over het besluit om samen te gaan werken met kleine broer Wijk bij Duurstede. Volgens Hofstee is het een goede keuze geweest om problemen in de continuïteit bij het ambtelijk apparaat te voorkomen. De gemeente Nieuwegein is een minder voor de hand liggende partner vanwege andere problematieken en het matige succes van de organisatie WIL (Werk Inkomen Lekstroom).
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-2017-05-31-tweede-uur/Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love