12 sep 2020 Daar Hou Ik U Aan met Eef Stiekema (VVD)

Daar Hou Ik U Aan 12 September 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 12 sep 2020 Daar...

Op zaterdag 12 september was de fractievoorzitter van de VVD te gast bij DHIUA!. Presentator Paul van Ruitenbeek ondervroeg hem over een aantal actuele onderwerpen. De bedoeling was dat er een debat zou plaatsvinden met Willem Zandbergen, raadslid voor de Inwoners Partij Toekomst Houten (ITH), maar Zandbergen verscheen niet zonder bericht van verhindering. Gelukkig was er genoeg te bespreken, onder andere werd Eef Stiekema uitgedaagd met de vraag of de rekening van de Covid-19 crisis uiteindelijk toch niet gewoon door de gemeente wordt afgewenteld op alle inwoners, in ieder geval op de inwoners met een huis.

Volgens Stiekema is het goed om stil te staan bij de financiële gevolgen van de crisis. De vraag hoe lang deze nog gaat duren speelt een rol bij het vaststellen van het financiële beleid.  De gemeente is toegerust om tegenslagen te verwerken. Er zijn reserves en er zijn bestemmingsreserves (voor een speciaal doel). Deze reserves zijn er om te gebruiken, maar zijn op een gegeven moment wel op. Afgesproken is dat de begroting maandelijks wordt geagendeerd om een vinger aan de pols te houden.

Stiekema en Van Ruitenbeek stonden ook stil bij het raads-uitje. Dit bracht de raadsleden onder andere langs een veld met zonnepanelen en bij Uytewaal catering, dat relatief recent een nieuw pand heeft betrokken en daarbij aandacht heeft besteed aan duurzaamheid. De raadsleden en collegeleden hebben er lekker gegeten aan het eind van hun excursie.

Er werd ook stilgestaan bij de leegstand in Winkelcentrum het Rond. Volgens Stiekema heeft wethouder Geerdes wel de nodige aandacht besteed aan het gesprek met verhuurder Alterra, maar nu er recent nog fors is geïnvesteerd in het plein van het Rond zit een huurverlaging er voorlopig niet in.  Het beste is dus de winkels te centreren bij elkaar en de vrijkomende ruimte te gebruiken voor het situeren van woningen.

De techniek werd verzorgd door Stephan van der Steen.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love