Daar Hou Ik U Aan 9 mei 2108: Circulaire economie en duurzaam ondernemen met D66

Daar Hou Ik U Aan 9 May 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Circulaire economie en duurzaam ondernemen.
Deze twee onderwerpen vormen vooral in het tweede uur van de uitzending de gespreksstof door de aanwezigheid van Michel Schuurman van MVO Nederland. Michel was door Marcel van Gooswilligen, fractievoorzitter van D66 en hoofdgast in de uitzending, uitgenodigd als ‘surprisegast’.  Naast de gebruikelijke invulling in het eerste uur over de actuele zaken in lokale politiek van Houten, vormde dit een informatief college over het klimaatvraagstuk en gedachten rond mogelijke oplossingen.

In het eerste uur wordt met Marcel van Gooswilligen onder meer terug geblikt op de afgelopen verkiezingen voor de gemeenteraad. Daarbij de positie van D66 en de betrokkenheid bij de tot nu gelopen onderhandelingen. Op de stelling dat “D66 de komende periode beter af is in de oppositie” werd in dat verband stevig ontkennend geantwoord. De reactie op een ander stelling is dat “je altijd vraagtekens kunt zetten bij de coalitie-onderhandelingen”. In het nieuws was vooral de ‘niet publiek gecommuniceerde’ bijeenkomst op 08-05 van de formateur met college- en raadsleden over de stand van zaken rond de coalitie punt van gesprek.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-eerste-uur-9-mei-2018/

In het tweede uur geeft Michel Schuurman een kijkje in de wereld van de duurzaamheid.  “De transitie naar een circulaire economie biedt economische kansen voor Nederland” en “Ondernemen in de nieuwe economie moet makkelijker worden dan ondernemen in de oude economie” vormen de basis voor een interessant ‘college’ dat levendig wordt verteld. Het geheel wordt geïllustreerd met diverse voorbeelden en een schets van de reis naar Spitsbergen, die hij vorig jaar maakte, samen met een groep Nederlandse ‘captains of industry’.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-tweede-uur-9-mei-2018/

Presentatie: Martin Monkel, Paul van Ruitenbeek
Techniek:     Cees Sloot

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love