Daar Hou Ik U Aan 9 jan 2021 met Burgemeester Isabella

Daar Hou Ik U Aan 9 January 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Burgemeester Isabella bij Daar hou ik u aan!: “Geen handhaving op vuurwerk bij de jaarwisseling”

Op zaterdag 9 januari 2021 was burgemeester Gilbert Isabella te gast bij het programma Daar Hou ik u aan! Hij werd bevraagd door Paul van Ruitenbeek. Uiteraard ging het over Corona en over de jaarwisseling waarbij de burgemeester actief was als gast van de politie. Volgens Isabella is er vanaf 22.00 uur op oudejaarsavond helemaal niet meer gehandhaafd omdat de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente vanaf 22.00 uur niet meer ingeroosterd waren. Isabella gaf aan dat de politie – ook met beperkte capaciteit- druk was met andere meldingen.

Met Isabella werd ook van gedachten gewisseld over de komende Tweede Kamerverkiezingen. Die gaan qua organisatie anders lopen dan gebruikelijk vanwege corona. Zo mag er per brief worden gestemd door oudere kiezers (70+) en gaan er al stembureaus open op de maandag voorafgaand aan de officiele dag van de stemming op woensdag om ervoor te zorgen dat iedereen coronaproof kan stemmen. Volgens Isabella zijn er nog leden nodig voor de stembureaus. Hij deed dan ook een oproep aan mensen om zich te melden via verkiezingen@houten.nl. De gemeente heeft een extra projectleider aangetrokken om het huidige team verkiezingen te versterken.

Natuurlijk ging het ook over het referendum dat is aangevraagd. Het ziet er naar uit dat het aantal benodigde handtekeningen gehaald gaat worden en dat betekent dat de Houtenaren ook hierover een advies mogen uitbrengen aan de lokale politiek. Isabella kreeg de vraag voorgelegd of de toch wat negatieve insteek van de raad verstandig was. Volgens Isabella hanteert de gemeente op de juiste wijze alle regels die gelden. Het gesprek met de inwoners vindt hij belangrijk. Er is ook een gesprek met de initiatiefnemers dat de lucht wel iets heeft geklaard.

Volgens Isabella is er geen extra opdracht gegeven aan een lokale kantoorboekhandel om zwarte pennen te bestellen. Toch zijn veel onderdelen van de door inwoners ingediende Wob-verzoeken te weggestreept omdat het daarbij gaat om persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren. Dat het Wob-verzoek ruim buiten de termijn is afgehandeld vindt Isabella jammer, maar de termijn die de wetgever daarvoor geeft vindt hij niet realistisch. Een aangevraagde voorlopige voorziening is inmiddels door de Wob-verzoekers ingetrokken.

Het programma werd mogelijk gemaakt door technicus Martin Cohen die werd opgeroepen omdat er geen technicus aanwezig was. Het programma begon daardoor een kwartier later, maar daarmee was de rust nog niet wedergekeerd. Aan de kant van de Omroep waren er nog enkele technische problemen, aan de kant van de burgemeester bleken de buren te hebben besloten eens stevig aan het huis te klussen.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love