Daar Hou Ik U Aan: 8 nov 2017 met Wouter van den Berg SGP en veteraan Olaf van Delft

Daar Hou Ik U Aan 8 November 2017

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Citaten van de avond: “Het kan niet allebei en dáár moet de politiek een keuze maken”, 1e uur resp. “Als militair ga je door waar anderen stoppen”, 2e uur.
Gasten waren Wouter van den Berg, Raadslid voor de SGP en fractievoorzitter, (1e en 2e uur) en Olaf van Delft, jonge veteraan, 2e uur, uitgenodigd door Wouter.

Het eerste uur ging over raadslid Wouter van den Berg, zijn persoon en zijn de wijze waarop hij, met zijn partij, acteert in de raad.
Over de ouderen, waarbij economische motieven nog al eens in strijd kunnen zijn met sociale motieven, merkt hij op: “Het kan niet allebei en dáár moet de politiek een keuze maken”. Ouderenzorg, en met name de sociale cohesie daarbij, is één der 4 speerpunten uit het verkiezingsprogramma. De andere 3 speerpunten zijn Woningbouw mét draagvlak; Openbare Ruimte, en het Buitengebied.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-eerste-uur-8-nov-2017/

Het tweede uur kwam  Olaf van Delft aan het woord als surprisegast.
Hij is als jonge veteraan, 36 jaar, actief als militair en ook als coördinator van het Veteranencomité Houten. Houten telt zo’n 200 veteranen. Dit lijkt veel, maar het betreft vaak relatief korte contracten. En iedereen die op missie is geweest is veteraan. Olaf van Delft is, via de luchtmobiele brigade op missie in Irak geweest.

Over problemen bij teruggekeerde veteranen zoals PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis, merkt hij op: “Bij iedere bijzondere gebeurtenis op de missies krijg je een kras op je ziel”. En verder: “Je gaat immers door waar anderen stoppen”.
Een boeiend verhaal van een Houtenaar die ook actief is bij de organisatie van de Sinterklaas intocht.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-tweede-uur-8-nov-2017/

Presentatie door Frans van Heerden en Stephan van der Steen, techniek Cees Sloot.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love