Daar Hou Ik U Aan 8 mei 2021: De bestuurscultuur in Houten en de RES

8 May 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

De bestuurscultuur en de (landelijke) discussie over macht en tegenmacht is één van de gespreksonderwerpen met Marian Aanen (Groep Aanen) en Marcel van Gooswilligen (D66) als gast van het programma. In dit geval gaat het dan om het college versus de gemeenteraad. Ook in Houten gaat dat soms ten koste van het debat, waar mevrouw Aanen wat stelliger over is dan de heer Van Gooswilligen. Beide zijn echter van mening dat de bestuurscultuur ook een aandachtspunt moet zijn bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022. En daar zullen we dus tegen die tijd aan herinneren!

In het twee gesprek zijn beide gasten het oneens met de stelling dat het met de Regionale Energie Strategie (RES) de goede kant op gaat. Vaak hebben de inwoners de lasten en gaan de lusten over het algemeen naar de ondernemers van wind- en zonneparken. Gelet op de moeizame afstemming in regionaal verband, met recente mediation van voormaling burgemeester Wouter de Jong, zou de Provincie meer regie moeten tonen is één van de opmerkingen.

Aan het eind van de uitzending een minder ‘ingewikkeld’ gesprek over bewegen in tijden van corona. Daarbij wordt o.a. ingegaan op het onlangs geopende wandelnetwerk Kromme Rijnstreek en het standpunt van neuropsycholoog Scherder: “bij matig intensieve beweging zul te meer productiviteit en creativiteit ervaren”.

Presentatie: Martin Monkel, Jon Nellestijn

Techniek:  Martin Cohen
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love