Daar Hou Ik U Aan: 7 sep 2019 1e uitzending nieuwe seizoen

Daar Hou Ik U Aan 7 September 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-7-september-2019/

De samenlevingsagenda is een manier van werken
Een nieuwe opzet in deze eerste uitzending van het nieuwe seizoen. Twee hoofdgasten in de studio die met elkaar in debat gaan over bepaalde politieke thema’s die in Houten spelen. De aftrap gebeurde met Cora Gerritsen (CDA) en Marcel van Gooswilligen (D66). Vanwege die eerste uitzending en het feit dat volgende maand de Omroep 10 jaar bestaat had Marcel een lekkere appeltaart meegenomen.
Na de intro met het doornemen van de (prettige) vakantieherinnering ging het bij het actuele nieuws vooraf over het verzoek van het college aan de raad om voor windpark Goyerbrug een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven (Raad 01-10). Met het gevoel dat dit alleen landelijk speelt kwam daarbij ook de actuele problematiek van de stikstof om de hoek kijken. Voor het windpark heeft het college een aangepaste berekening moeten maken.

In het eerste ‘discussie’ blok gaat het over het perspectief van Houten. Relaterend aan de Perspectiefnota uit de laatste raadsvergadering ontstaat een levendig ‘duo’gesprek met allerlei zijpaden. Zo komt de begroting 2020 voorbij met knelpunt om deze sluitend te krijgen als gevolg van de tekorten bij de jeugdzorg. Maar ook andere plannen, die met wisselende reacties, te lang op de plank blijven liggen. Vanuit die optiek komt onder meer de samenlevingsagenda voorbij waar D66 en CDA het niet (geheel) met elkaar eens zijn als het gaat om de beelden die dat oproept en wat de burger daar van mag verwachten.
Het tweede blok betreft het ‘wonen en leven’ waarbij er een discussie ontstaat over de diversiteit binnen de (huidige) woningbouwplannen, de haalbaarheid betaalbare woningen te realiseren en de inventarisatie van de behoefte bij de inwoners van Houten. Zijdelings gaat het om het maken van plannen met een hoog abstractieniveau, de besluitvorming en de uitwerking waarbij dan pas de burger feitelijk in beeld komt. ,,Waarom ben ik daarover niet eerder geïnformeerd’’.
Een interessante, levendige uitzending met een goed gevoel van de hoofdgasten. ,,In ieder geval iets waar we in de raad ook wat mee kunnen’’. Kortom, een prima start en basis om verder in te vullen.

Presentatie: Martin Monkel, Bram Bosshardt
Techniek: Stephan van der Steen
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love