Daar Hou Ik U Aan 6 okt 2018: te gast was Rene Speksnijder (CU)

Daar Hou Ik U Aan 6 October 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

De interviewers van DHIUA, Toke van Telgen en Paul van Ruitenbeek, ondervroegen fractievoorzitter René Speksnijder over met name het thema burgerparticipatie en de invloed daarvan op de keuzes die raadsleden maken.

Speksnijder, op de website van de ChristenUnie nog vermeld als gewoon raadslid, gaf aan dat de mening van omwonenden bij bijvoorbeeld het nieuwe windpark Goyerbrug weliswaar belangrijk is, maar niet doorslaggevend. De ChristenUnie heeft immers zowel in het eigen verkiezingsprogramma als in het coalitieakkoord diverse duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen.  Draagvlak kan onder meer ontstaan door omwonenden financieel compenseren. De ChristenUnie zag dan ook geen reden om een motie waarin werd gevraagd om een onderzoek naar alternatieve lokaties voor Goyerburg, te steunen. De ChristenUnie heeft ook geen moeite met de aangekondigde windmolens aan de Bunniks-Houtense Grens.

Er werd ook ingegaan op het aangekondigde vertrek van burgemeester Wouter De Jong. Dat is voor houten jammer, maar wat Speksnijder betreft wel een begrijpelijke keuze.  De ChristenUnie is tevreden over de activiteiten van De Jong.

Er werd in de uitzending ook stilgestaan bij het vertrek van Robert Pelleboer als fractievoorzitter van het CDA. Pelleboer heeft te kennen gegeven wel raadslid te blijven, maar de combinatie met zijn drukke baan bleek geen haalbare kaart. In de uitzending werd gebeld met Cora Gerritsen, de nieuwe frisse fractievoorzitter die als laagste op de lijst stond van alle fractieleden, maar die met voorkeursstemmen in de raad is gekomen nu aan de slag gaat.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/darr-hou-ik-u-aan-6-okt-2018-dhr-speksnijder-cu/
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love