Daar Hou Ik U Aan 5 okt 2019 met van den Berg (SGP) en Speksnijder (CU)

Daar Hou Ik U Aan 5 October 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

‘Politiek, niet altijd begrijp ik het’
Dat is de slotzin van een ingezonden brief die hedenmorgen in de krant staat. Gasten in de uitzending vanmorgen zijn Wouter van den Berg (SGP) en René Speksnijder (CU). Volgens Van den Berg is het inherent aan ons systeem, waarbij iedereen zijn zegje mag doen. En daar wordt dan heel veel over gesproken, dat duurt soms heel erg lang en mogelijk daardoor niet altijd duidelijk. Maar dat is dan wel onze democratie, waarbij de heren een vergelijking ophalen met landen waar dat anders is geregeld.

Het nieuwsitem is natuurlijk de raadsvergadering van dinsdag jl. Vandaar dat de actualiteit begint met een interview van Arthur Vierboom met burgemeester Isabella. Onderwerp is het niet alleen schorsen van de vergadering maar ook de aanzet tot ontruiming van de publieke tribune omdat de daar aanwezige mensen te veel rumoer maakten en zich, ondanks diverse waarschuwingen, niet aan de spelregels hielden. Verder roept ook het stoppen van de traditionele verbranding van kerstbomen de nodige reacties op.

Inhoudelijke thema’s zijn ‘Zorg en welzijn’, in relatie tot de week van het opvoeden, en ‘Milieu en groen’.
Bij het eerste thema zijn beide heren het eens met de stelling ‘dat opvoeden iets is van de ouders en niet van de politiek”. Aan de andere kant is het goed dat er instanties zijn voor opvang in probleemsituaties. Wat de bezuinigingen betreft is onder meer de vraag aan de orde of het ‘beter inrichten van processen’ niet gewoon een taak is van het management.
Bij het tweede onderwerp zijn Van den Berg en Speksnijder het oneens bij de stelling: ‘Energietransitie is alleen haalbaar met windmolens’. Het gesprek gaat over het raadsbesluit ten aanzien van windpark Goyerbrug, het  collegebesluit om het maatwerk voor windpark Houten te handhaven en de wijze hoe jongeren aankijken tegen windmolens.
Hoewel op een aantal punten beide heren gelijkgestemd zijn blijken er toch ook opmerkelijke  verschillen van inzicht bij deze relatief kleine christelijke partijen.

Presentatie: Martin Monkel, Bram Bosshardt
Techniek: Stephan van der Steen

Daar Hou Ik U Aan

Zaterdag 11:00 - 12:00 uur

Meer infoHuidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love