Daar Hou Ik U Aan 5 juni 2021 – Special met Wouter van den Berg

Daar Hou Ik U Aan 5 June 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Wat is de zin van ambitie?

Die vraag stelt Wouter van den Berg zichzelf. Hij is gast in de speciale uitzending van DHIUA.
We maken dit seizoen een aantal ‘specials’, waarbij we op zoek gaan naar de mens achter de politicus. De gast kiest zelf zijn gespreksonderwerpen en muziek als illustratie rond de gevoerde gesprekken.
Vandaag te gast dus Wouter van den Berg, fractievoorzitter van de SGP in de raad van Houten. Hij heeft drie onderwerpen waarin hij iets over zichzelf kwijt wil.
Bij de introductie vertelt hij trots over zijn zoon van 10 maanden: een wonder, een nieuw leven maar ook een nieuwe verantwoordelijkheid.
Dat één van de gespreksonderwerpen het geloof is, is bijna vanzelfsprekend. “Ik kan het leven niet zien zonder geloof, dat alles toeval zou zijn, dat er niet meer is dan we zien”. Tijdens het gesprek gaat het onder meer over de combinatie van geloof en politiek en de relatie met de evolutietheorie.
In het daarop volgende gaat het over de voor- en nadelen van de digitalisering. “Het heeft ongetwijfeld voordelen maar ik snak wel eens naar een wereld zonder telefoons en computers”.
Minstens even interessant is de gedachtewisseling over ambities. “Je groeit op en studeert met ideeën over later. En nu is het later” zegt Wouter, “maar wat is ambitie dan precies waard?”.
Niettemin stond Wouter als nummer 6 op de SGP-lijst van de recente verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het blijkt dat kamerlid wel degelijk zijn streven is!

Presentatie: Martin Monkel en Ger Kroes
Techniek: Jon Nellestijn
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love