DAAR HOU IK U AAN 4 mei 2019 met Dick Veldkamp (GL)

4 May 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DAAR HOU IK U...

Plein in het Oude Dorp moet autovrij
In de uitzending van 4 mei is Dick Veldkamp te gast. Als raadslid voor GroenLinks neemt hij fractievoorzitter Tijm Corporaal waar, die bezig is met een fietstocht in Spanje (hoewel het voor de Vuelta nog te vroeg is). Dick is specialist op het gebied van windenergie dus het zal niet verbazen dat ook in deze uitzending (uitgebreid) wordt gesproken over windmolens, een continu verhaal in de Houtense politiek en daarbuiten.

Dick vertelt over zijn eerste ervaringen als raadslid voor GL. Hij geeft aan dat het is soms lastig als je gebonden bent aan het coalitieakkoord, met als voorbeeld de ontwikkeling van de plannen voor Wegwijzer/Den Oord. In de actualiteit van het nieuws gaat het ook over het milieu met o.a. de vraag of Houten, in navolging van Amsterdam en Utrecht, op termijn ‘vervuilend vervoer’ binnen de rondweg moet verbieden. Maar ook reageert Dick, als bestuurslid van de Fietsersbond Houten, op de fietsverbinding via de Liesbosch en een ‘stoep die tuin wordt’ in De Hoeven.

Net als zijn fractievoorzitter beantwoordt Dick de stelling, dat de realisatie van windpark Goyerbrug sneller gaat dan verwacht, bevestigend. Conclusie is dat er duidelijk meer draagvlak is en dat dit waarschijnlijk minder vertraging in het proces zal opleveren. Komende week worden de meningen daarover gepeild tijdens de RTG. De herijking van de visie Oude Dorp staat ook deze week op de agenda van de raad. Mogelijk dat GL dan een motie indient omdat het Plein autovrij toch beter is dan autoluw bij de ontwikkeling tot verblijfsgebied.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-4-mei-2019-met-veldkamp-gl/
Presentatie: Martin Monkel, Bram Bosshardt
Techniek: Stephan van der SteenHuidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love