Daar Hou Ik U Aan 28 sep 201119 met Kees van Dalen wethouder CDA

Daar Hou Ik U Aan 28 September 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Zaterdag 28 september was wethouder Kees van Dalen te gast bij het programma Daar Hou Ik U Aan!

Van Dalen is inmiddels 9 jaar wethouder namens het CDA in het college van burgemeester en wethouders. Presentatoren Toke van Telgen en Paul van Ruitenbeek spraken met hem over de verschillende onderdelen van zijn portefeuille. Stephan van der Steen verzorgde de techniek.

Op het gebied van Media kwam het faillissement aan de orde van een aantal krantentitels in Noord Holland die verschenen bij uitgeverij BDU. Van Dalen gaf aan dat hij geen signalen heeft over financiele problemen bij de lokale Houtense krant het Groentje, maar duidelijk is volgens hem wel dat huis-aan-huisbladen het moeilijk hebben. De gemeente plaatst nu nog de gemeentelijke advertentie in ’t Groentje maar oriënteert zich ook op andere kanalen om de Houtense inwoners te bereiken.

Van Dalen vindt het jammer dat op het gebied van mobiliteit een aantal projecten tijdelijk on hold zijn gezet vanwege de stikstof uitspraak van de Raad van State. Die heeft geoordeeld dat het Plan van Aanpak Stikstof niet voldoende ver gaat. De tweede aansluiting op de A12 vanaf de Liniebaan komt daardoor niet tot stand binnen de bestaande planning.

Met Van Dalen werd stilgestaan bij de bezuinigingen die de gemeente doorvoert in de begroting 2020. Dit is met name nodig vanwege de tekorten bij het Sociale Domein, in het bijzonder de jeugdzorg en de WMO. Besproken werd aan welke knoppen gedraaid kan worden om als gemeente invloed uit te oefenen op de uitgaven. Volgens Van Dalen is dan wel mogelijk, maar het krachtenveld is complex en er is steeds meer vraag naar Jeugdzorg.

Van Dalen beleeft veel plezier aan zijn portefeuille sport, ook al omdat hij zelf een sportief leven leidt. De gemeente zet in op breedtesport en topsport, zoals beschreven in het coalitieprogramma.Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love