Daar Hou Ik U Aan 27 juni 2018; Armoede in Houten, stichting Leergeld

Daar Hou Ik U Aan 27 June 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Het eerste uur was Anneke Dubbink aan het woord. De PvdA is momenteel met 2 zetels (van de 29 raadszetels) een oppositiepartij, hetgeen een nieuwe rol sinds jaren betekent.
Uiteraard werd er aandacht besteed aan de collegevorming en het, toch wel merkwaardige feit dat de PvdA, die met 4 zetels+wethouder actief was in het vorige college, deze keer niet eens betrokken werd bij het overleg.
Hét probleem van de coalitie is volgens Anneke dat in het programma de échte aandacht voor de mens ontbreekt.
Daarnaast zijn er sinds de verkiezingen op 21 maart al ruim 3 maanden voorbij gegaan waarin weinig concreets is gebeurd. Dit zou zelfs kunnen leiden tot een verloren 2018.
Zo wordt het thema woningbouw, met ruime aandacht voor de problematiek van de sociale huur én middenhuur, nauwelijks opgepakt, anders dan met woorden.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-eerste-uur-27-juni-2018/
Het tweede uur
was Ria Frowijn de gast.  Zij is voorzitter van de Stichting Leergeld Houten,
Een stichting die vooral kinderen volwaardig wil laten meedraaien op school en bij de buitenschoolse activiteiten. Ria Frowijn hield een pleidooi om de armoede onder kinderen krachtig te bestrijden. De stichting is een centraal element met goede contacten bij de gemeente. Hierdoor beoogt men een geïntegreerde aanpak in plaats van selectief ‘pleisters plakken’. De financiering komt uit de zogeheten ‘Klijnsma-gelden’.
De signalering van de armoede gebeurt vrijwel altijd via de ouders, maar er blijven eigenlijk te veel kinderen buiten het zicht.
Jammer, want op basis van statistische analyses zouden er zo’n 700 kinderen in aanmerking komen voor ondersteuning.
De armoede onder volwassenen is gecompliceerder, maar ook voor de Jong-Volwassenen, van 18 – 24 jaar, zijn er mogelijkheden om via de Stichting Leergeld de gewenste scholing te ondersteunen.
Website: www.leergeld.nl/houten/
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-tweede-uur-27-juni-2018/

Presentatie door Frans van Heerden en Rogier Schouenberg, techniek Stephan van der Steen.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love