DAAR HOU IK U AAN 25 januari 2020

Daar Hou Ik U Aan 25 January 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. DAAR HOU IK U...

Levendige discussie over Energie(plan) en het Zorgvraagstuk van Houten

In deze uitzending zijn Marcel van Gooswilligen (D66) en Tijm Corporaal (GL) te gast in de studio.

Als je beide partijen vergelijkt op het programma en aandachtspunten zijn er niet zo veel verschillen. In deze uitzending blijkt dat beide heren hier en daar toch anders denken over de onderwerpen die in deze uitzending ter tafel komen. Het gevolg is een levendige discussie en uitwisseling van standpunten. Opvallend is wel dat Van Gooswilligen in het groen links van de presentatoren zit en Corporaal in wat somber grijs aan de rechterkant, wat overigens niets afdoet van hun partijgebonden bijdrage.

 

Bij het Energieplan gaat het vooral om de uitdaging de komende 5 jaar het percentage ‘energieneutraal’ te verhogen van 8 naar 20%. Het in te stellen aanjaagteam moet in 2025 leiden tot een duurzaamheidscentrum in Houten. Corporaal stelt dat er nog te veel negativisme is over de haalbaarheid. Uitgangspunt van het plan is het creëren van draagvlak met als gevolg dat bijna vanzelfsprekend ook in deze uitzending de samenlevingsagenda weer voorbij komt.

Ten aanzien van het zorgvraagstuk wordt geconstateerd dat het eigenlijk best goed gaat. De stelling dat ouderen en jongeren buiten de boot vallen wordt ontkend. Parallel aan het energieplan zou ook hier een aanjaagteam goed werk kunnen doen in combinatie met het benutten van leegstaande wijkcentra als plek van ontmoeting. Althans, dat zou een uitdaging kunnen zijn.

 

Presentatie: Martin Monkel, Stephan van der Steen
Techniek: Jon Nellestijn

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love