Daar Hou Ik U Aan: 17 jan 2018 met Marcel van Gooswilligen

Daar Hou Ik U Aan 17 January 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Gasten waren Marcel van Gooswilligen, Lijsttrekker voor D66, (1e en 2e uur) en Kees Vringer, Duurzaamheidsfond, (2e uur), uitgenodigd door Marcel.

Het eerste uur ging over Marcel van Gooswilligen, de lijsttrekker voor D66 bij de komende verkiezingen op 21 maart a.s.
Besproken werden de situatie bij D66, nieuw team, en zijn te verwachten inbreng in de gemeenteraad. Enkele kenmerkende uitspraken zijn: “Het progressieve karakter van het college kan sterker”, en sprekend over de sociaal-liberale politiek van D66 “Niet pamperen, maar de middelen geven, en ook gelijke kansen geven, zodat kinderen niet de dupe worden van armoede”.
De stelling “Succes heb je verdiend en pech heb je ook verdiend”, werd besproken om het verschil met die andere liberale partij aan te geven:  bij pech is extra ondersteuning logisch in het kader van de armoedebestrijding.
Kortom, het werd duidelijk dat met Marcel de sociale component van de sociaal-liberale politiek krachtiger zal worden neergezet.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-eerste-uur-17-jan-2018/

Het 2e uur kwam Kees Vringer van het Duurzaamheidsfonds in Houten er in de studio bij en werd duurzaamheid in brede zin het onderwerp. Bij het duurzaamheidsfonds kunnen personen, maar ook bedrijven, ideeën aandragen.
Duurzaamheid is overigens een breed begrip: ook biodiversiteit hoort erbij.
Een bekend probleem voor velen is de koudwatervrees: “je weet wat en nu hebt en . . . “. Daarom de uitspraak “Kom uit je stoel en probeer die andere stoel eens”, dan komt er beweging in.
Voor Houten geldt als doelstelling:  Voorzien in 16% eigen energie. Die 16% vereist naast de windmolens ook nog eens zo’n 200 ha aan zonnevelden/zonneparken. Hierover zal de komende jaren moeten worden beslist.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-tweede-uur-17-jan-2018/

Presentatie door Frans van Heerden en Toke van Telgen, techniek Cees Sloot.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love