Daar Hou Ik U Aan 14 maart 2020 een Boeiend debat met Willem Zandbergen en Anneke Dubbink bij DHIUA!

Daar Hou Ik U Aan 14 March 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

Boeiend debat met Willem Zandbergen en Anneke Dubbink bij DHIUA!
Zaterdag 14 maart waren Anneke Dubbink (PvdA) en Willem Zandbergen (ITH) te gast bij DHIUA. Het was voor het eerst sinds het overlijden van oud fractievoorzitter Gerard Zandbergen dat er weer een vertegenwoordiger van ITH in de studio aanwezig was. Het leidde meteen tot een interessant debat met diepte, onder leiding van presentator Paul van Ruitenbeek.
Zandbergen en Dubbink spraken over de Corona-crisis en de effecten daarvan op de gemeente. De impact is niet te onderschatten en het begint langzaamaan te wennen om elkaar geen hand te geven ter begroeting. Ook in de studio wordt enige afstand tot elkaar gehouden. Technicus Stephan van der Steen blijft netjes achter het mengpaneel staan. De komende periode is er (door gebrek aan agendapunten) geen rondetafelgesprek en ook geen raadsvergadering.

In de afgelopen week werd er echter stevig in de raad gedebatteerd over de sociale koers van de gemeente Houten. Jana Smith, wethouder van de ChristenUnie, lag daarbij stevig onder vuur. Zandbergen en Dubbink deelden het beeld dat er lang aan het document was gewerkt, maar dat er uiteindelijk geen keuzes zijn gemaakt, terwijl de sociale koers daar nu juist wel voor bedoeld was. De wethouder is teruggestuurd om haar huiswerk over te doen. Op de vraag van Paul van Ruitenbeek of het realistisch is dat er in twee maanden een veel beter document komt te liggen moesten beide gasten toegeven dat dat niet een makkelijk haalbare doelstelling zou worden. (Jana Smith is overigens naar aanleiding het raadsdebat afgetreden op donderdag 19 maart, redactie).

Dubbink en Zandbergen waren minder eensgezind over het energieplan dat ook recent in de raad is behandeld. Dubbink vond het jammer dat ITH geen contact had gelegd over een in te dienen motie waarin om een overzicht van de kosten werd gevraagd. Ze zou graag wat nauwer samen willen werken met ITH, maar dan moet er wel contact zijn. Zandbergen op zijn beurt vond het interessant om te constateren dat de PvdA altijd belang hecht aan degelijke financiële onderbouwingen, maar dat het in dit geval voldoende was om goede intenties met elkaar uit te spreken. Dat leek toch wel op symboolpolitiek.

Beide gasten hadden nog niet vernomen wie de opvolger gaat worden van Herman Geerdes. Volgende week gaat de redactie dat natuurlijk vragen aan gast Eef Stiekema, fractievoorzitter van de VVD. Zowel hij als Wouter van den Berg zullen telefonisch worden geïnterviewd.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love