Daar Hou Ik U Aan 1 juni 2019: met Marcel van Gooswilligen

1 June 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik U...

https://www.mixcloud.com/houtenfm/daar-hou-ik-u-aan-1-juni-2019/

Wij bouwen betrokkenheid van onderen op
Dit is één van de uitspraken die Marcel van Gooswilligen, fractievoorzitter van D66 Houten, deed als hoofdgast in deze uitzending.
Aan de andere kant wilde hij niets zeggen over de nieuwe burgemeester van Houten, zelfs niet of het een jongen of meisje zou worden. De ‘geboorte’ wordt 6 juni in de vertrouwenscommissie bekend gemaakt.
In aanloop naar de inhoud blijkt Van Gooswilligen niet zo sportief, want hij heeft (bijna) niets met de Avondvierdaagse, dauwtrappen of het komende Fietsfeest. Zodra het echter gaat over de meedenksessie over de bouw van 4000-6000 woningen of de start van het energieplan staat hij (politiek) in de startblokken. Gelet op een van de stellingen is hij van mening dat de inspraakverordening niet hoeft te worden voorzien, ondanks dat de sfeer in de raad vaak gemoedelijk is en het echte debat vaak ontbreekt. Ook ziet hij de RTG als een instrument dat niet goed uit de verf komt omdat er vaak alleen ‘klagende burgers worden gehoord’ en hetgeen zij naar voren brengen nauwelijks meer een rol speelt in het raadsdebat. ,,Dan voelen inwoners zich niet meer betrokken en haken ze af’’.
Veel aandacht in deze uitzending is er voor het Nationaal Preventie Akkoord. Een onderwerp dat ‘vertaald’ zou moeten worden naar de lokale politiek. Het wordt in die zin genoemd in het collegeakkoord maar in de uitvoering krijgt dat niet of nauwelijks aandacht. De activiteiten rond ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG) zijn bekend maar in het verlengde daarvan komen bijna geen signalen of resultaten naar buiten. Inhoudelijk gaat het onder meer om de vraag wat Houten als ‘regisseur’ kan doen of zou moeten doen en hoe je omgaat met de verschillende verantwoordelijkheden.

Presentatie: Martin Monkel, Ger Kroes
Techniek: Cees Sloot
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love