Daar Hou Ik Aan van 2 november 2019 met Dick Veldkamp

Daar Hou Ik U Aan 2 November 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Daar Hou Ik Aan...

Zaterdag 2 november 2019 was Dick Veldkamp te gast bij het programma Daar hou Ik U aan!
Veldkamp verving fractievoorzitter Tijm Corporaal van GroenLinks met verve. Helaas moest hij het zonder tegenspel van ITH doen omdat de fractie van ITH helaas niet heeft gereageerd om deel te nemen aan ons programma.

Veldkamp is woordvoerder Energie, ruimtelijke ordening en financiën. Met hem stonden presentatoren Toke van Telgen en Paul van Ruitenbeek stil bij de laatste raadsvergadering waarin de begroting werd behandeld. Het college moest daar een stap terugzetten omdat het afschaffen van de kerstboomverbranding volgens een meerderheid van de raad een stap te snel was. Veldkamp betreurt dit omdat uit het burgerpanel wel draagvlak was gebleken en de verbranding daarnaast ook veel milieuvervuiling veroorzaakt.  Veldkamp is in dat kader ook voorstander van het naar beneden brengen van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h: schoner, veiliger en minder files.

De behandeling van de begroting heeft wat kleine wijzigingen opgeleverd. Er werd iets minder gekort op de gesubsidieerde instellingen, maar daar zit op dit moment nog geen uitgewerkte visie achter. Volgens Veldkamp is het Rijksbeleid op het gebied van de zorg de boosdoener. De gemeente ontvangt te weinig geld om deze open-einderegelingen te kunnen bekostigen en moet dus uit andere middelen geld bijleggen. Veldkamp zegde toe na te denken over een mogelijke demonstratie, al had de klimaatmars naar zijn idee wel aangetoond dat demonstreren niet altijd loont.

In de uitzending kreeg Veldkamp het aan de stok met de inbellende Pascal Ooms van de SGP. Ooms verweet het college en ook GroenLinks een gebrek aan visie bij het uitvoeren van bezuinigingen. Volgens Veldkamp mag de SGP juist tevreden zijn over het feit dat er geld uit de algemene reserve wordt ingezet om de totale hoeveelheid bezuinigingen te beperken.

Veldkamp sprak zijn tevredenheid uit over de wijze van voorzitten door de nieuwe burgemeester: Hij doet dit goed, al mag hij, gelet op de eindtijd afgelopen dinsdag (01.00 uur in de nacht) het nog wel een tandje strakker.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love