Cultuur de la Creme: de uitzending van donderdag 12 april 2018

Cultuur de la Crème 12 April 2018

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Cultuur de la Creme:...

Presentatie: Sylvia Augusteijns en Natasja Teuben Naber

Eerste uur

In het eerste uur gaf Helen weer mooie uittips voor het weekend en  had zij een telefonisch interview met theatermaker pur sang Fred Delfgauw.
Zijn voorstelling `Paradijsvogels’ op donderdag 19 april in Theater aan de Slinger is een must-see ,want hij  staat in de Top 5 van de  beste theatervoorstellingen van dit seizoen.

In de studio kregen we visite van – in Houten geboren en getogen – zangeres Meike van der Veer.
Ze kwam samen met Rainier Antonie vertellen over het alweer twaalfde Meike &  Friends-concert  op zaterdag 14 april in de grote zaal van Theater aan de Slinger.
Het was een eer dat we als primeur haar nieuwe single `Inside’ mochten draaien!

https://www.mixcloud.com/houtenfm/cultuur-de-la-creme-2018-04-12-eerste-uur/

Tweede uur

In het tweede uur vertoefden we even in het Parijs van rond 1900, als voorproefje van de muzikale stedentrip die Dick Duijst aanstaande zondag in de foyer van Theater aan de Slinger presenteert. Hij wordt daarbij muzikaal begeleid door Trio Aurora. Twee leden van het gezelschap, Erzsike Kövy en Amber Hill vertelden samen met Dick over het programma. Bijzondere bijkomstigheid was dat we nu weer eens klassieke muziek ten gehore brachten bij Cultuur de la Crème.  Om in Franse sferen te blijven draaiden we ook nummers van Julien Clerc en Zaz die beiden binnenkort optreden in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Aanstaande zondag gebeurt er nog meer moois in Houten.  Het duo Esther & Mateusz, dat twee jaar geleden ook tijdens de Houtense Cultuurnacht te horen was,  geeft dan een huiskamerconcert @BijTasAanTafel.  Het concert krijgt een speciaal tintje omdat dan de e pre-lease van hun nieuwe album `What Saturday Brought’ zal plaatsvinden.  Tijdens de uitzending spraken we zangeres Esther en mochten we ook nu als primeur het titelnummer van het album laten horen!

We sloten het programma als dansend af met `Don’t leave me this way’ van The Communards.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/cultuur-de-la-creme-2018-04-12-tweede-uur/

De techniek was wederom in goede handen bij Cees Sloot.Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love