3 juli 2021: Daar Hou Ik U Aan Special met Agna van Rees (CU)

Daar Hou Ik U Aan 3 July 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 3 juli 2021: Daar...

Agna van Rees is dit radioseizoen het laatste fractielid dat in gesprek gaat in de Daar Hou Ik U Aan Special “De mens achter de politicus”.
Ook zij had ons, Martin Monkel en ondergetekende onderwerpen aangereikt die direct te maken had met haar persoonlijkheid. Omdat bij de Christen Unie vorig jaar twee raadszetels vacant kwamen opteerde ze gelijk maar voor de functie van fractievoorzitter. En dat is ze ook geworden.
Diversiteit was het eerste thema. Agna stamt uit een heel groot gezin waar diversiteit per definitie al inherent is. Maar met diversiteit kreeg ze met name te maken door haar werk en het wonen op Kanaleneiland in Utrecht.
Het tweede onderwerp  ging over handwerken, dat ze graag doet en dat ze heeft geleerd van beide oma’s en haar moeder. Het vormt haar in creatief denken en ze maakt dit functioneel in b.v. het meedenken over kleurgebruik in interieurs die bij mensen passen die er wonen.
Het laatste onderwerp gaat over sabbat, rust en kwetsbaarheid. Zoektocht hoe je dat nou goed doet: rust nemen. Soms uit voorzorg en soms gedwongen, b.v door ziekte. De sabbat, zondag is een mooi voorbeeld van ‘uit voorzorg’. Door heel bewust 1 dag in de week te ‘rusten van je werken’, hoop je dat je het leven aankunt. Steeds weer kiezen of je dingen helemaal niet doet, of dingen wel doet, maar dan in een aangepaste vorm. Je grenzen aangeven. Samen met je naasten zoeken naar een gezamenlijke vorm van samenleven. Haar sabbatical in 2017 was ook zelf gekozen. Na 10 jaar hard werken, is het prima om een aantal maanden of een jaar wat anders te doen.Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love