3 apr 21 DHIUA Special met van Gooswilligen (D66)

3 April 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 3 apr 21 ...

Marcel heeft niet op tafel gedanst, heeft geen ‘Kaagje’ gedaan.

In deze special is Marcel van Gooswilligen, fractievoorzitter D66, te gast. Bij de introductie vertelt hij dat de aanslagen in Parijs hem motiveerde actief te worden in de (lokale) politiek. Hij is enthousiast over de overwinning van D66 bij de recente TK-verkiezingen, waarbij hij lijsttrekker Sigried Kaag als inspirerend voorbeeld ziet.

In deze special wordt het een open en boeiend gesprek, waarbij de gast zichzelf is en vrijuit praat over dingen die hem emotioneren. In het eerste item praten we over verantwoordelijkheid, gemeenschapszin en sensitiviteit. ‘’Verhuizen leidt tot verlies aan sociale cohesie’’, wat hem motiveert voor het sociale DNA van Houten. Daaruit blijkt ook zijn vorming vanuit een bepaalde geloofsgemeenschap.

Vanuit zijn werkomgeving schetst hij in het tweede item  hoe hij omgaat met zijn rol bij een landelijk pensioenfonds, wat hem drijft, welke ideeën hij heeft en wat pensioen betekent voor zowel jongeren als ouderen. Solidariteit is zijn drijfveer.

In het laatste item van deze special gaat het over cultuur, kunst en zijn voorkeur voor muziek. Marcel beschouwt kunst als een bron van inspiratie, ontspanning en creativiteit. Hij heeft niets met klassieke muziek en Franse chansons, maar weet er wel boeiend en gedreven over te vertellen.

Presentatie: Martin Monkel (mede namens Ger Kroes)
Techniek: Jon Nellestijn

 

Daar Hou Ik U Aan

Zaterdag 11:00 - 12:00 uur

Meer info
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love