28 nov 2020: Daar Hou Ik U Aan met Robert Pelleboer(CDA) en Dick Veldkamp(GL)

Daar Hou Ik U Aan 28 November 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 28 nov 2020: Daar...

 

In deze uitzending zijn Robert Pelleboer (CDA) en Dick Veldkamp (GL) de gasten.
Echter, vanwege de coronamaatregelen zijn niet fysiek in de studio, maar via een telefoonverbinding ‘on line’. Dus wat eenzaam, omdat ook buddy Bram Bosshardt ontbreekt. Hij herstelt van een operatie.

Met de gasten praat ik over het democratisch gehalte van de inspraak in tijden van corona. Beide heren zijn van mening dat dit in Houten best goed geregeld is en “dat er in de praktijk weinig verschil te merken is tussen digitaal en fysiek aanwezig”. Dit ondanks signalen dat het ten kosten gaat van de communicatie en dat mensen sneller afhaken, gelet op de oplopende wachttijd.

Ander punt van gesprek is de beeldvorming van de uitvoering van het sociaal domein. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) zouden kwetsbare groepen te weinig prioriteit krijgen. De heren Pelleboer en Veldkamp constateren dat er weliswaar knelpunten zijn maar dat in Houten gewerkt wordt aan oplossingen daarvoor. Houten past volgens hen niet in het landelijk beeld dat wordt geschetst in de evaluatie van het SCP.

Tenslotte de richting van de Ruimtelijke Koers. Ook hier zijn de meningen van de heren eensluidend. Houten moet Houten blijven, vooral met behoud van groen. De denkrichting Noord West voor woningbouw inclusief opwaardering van bedrijventerrein in nu de zoekrichting. Dat Bunnik via Odijk denkt aan woningbouw in westelijke richting, met mogelijk aansluiting met Houten, zit nu niet in de plannen. De daar aanwezige groenstructuur moet behouden blijven.

Presentatie: Martin Monkel
Techniek: Martin Cohen

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love