21 NOV 2020: Wethouder Overweg en Wayne Wilson bij daar Hou ik U aan!

Daar Hou Ik U Aan 21 November 2020

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 21 NOV 2020: Wethouder...

Op zaterdag 21 november waren CU-wethouder Jan Overweg en Houten Anders! Fractievoorzitter Wayne Wilson te gast bij het programma Daar hou ik U aan. Stephan van der Steen verzorgde de techniek van de uitzending die in het teken stond van de behandeling van de begroting en de Ruimtelijke Koers.
Wethouder Overweg gaf een toelichting op de positionering van het college tijdens de Rondetafelgesprekken over de Ruimtelijke Koers. Het college is in deze fase terughoudend met reageren om te zorgen voor een zuiver proces. Overweg gaf aan dat de gemeente in gesprek gaat met de GGD over de beoogde woningbouwlokatie aan de Doornkade. Volgens de GGD is bouwen daar niet gezond. Het overleg gaat onder andere over de afwegingen die gemaakt zijn door het college. Vermoedelijk zal de raad later over de uitkomsten van het overleg worden geïnformeerd.

Met de GGD is Overweg ook in gesprek over de geluidsoverlast en trillingen die worden veroorzaakt door de spoorlijn die vierbaans dwars door Houten heen loopt. Om die problemen op te lossen zal fors moeten worden geïnvesteerd in de ondergrond van het spoor en die rekening moet wel door iemand betaald worden, liefst niet door de gemeente Houten.

Het meest prominent in het debat over de begroting was de discussie over de kosten van het sociaal Domein. Overweg was op zaterdagochtend ook actief bij het landelijke partijcongres van de ChristenUnie waar een aantal uitspraken zijn gedaan gericht aan de Tweede Kamerfractie en het kabinet. Strekking is dat de gemeenten meer gecompenseerd moeten worden voor de forse kosten die worden gemaakt in het Sociaal Domein. Houten is over het algemeen financieel gezond, maar dit is wel een probleem.

Het tweede deel van het programma werd ingevuld met Wayne Wilson die met presentator Paul van Ruitenbeek de verschillende lokaties in de Ruimtelijke Koers besprak. Wilson vindt het jammer dat de Schaft niet als woningbouwlokatie wordt aangemerkt omdat de verbinding met de kern van Houten daar beter is dan bij de Doornkade. Wilson heeft twijfels bij de haalbaarheid van het bouwen op de Doornkade. Die problemen zijn er minder bij de koppeling omdat daar bouwgrond nog leeg is.

Op de Molenzoom moet een combinatie komen van hele hoge hoogbouw en wat lagere hoogbouw. Voor Houten Anders! is hoogbouw alles hoger dan 4 verdiepingen en daar is Houten Anders niet voor. Op Het Rond zal er eerst fors moeten worden gesloopt voordat we weer gebouwd kan worden.

Het programma werd afgesloten met een gesprekje over de landelijke toeslagenaaffaire. Momenteel vinden daar verhoren over plaats in de Tweede Kamer. Het was Wilson niet bekend hoeveel gezinnen in Houten getroffen zijn. Hij overweegt om daar navraag naar te doen.Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love