20-2-2021 Daar Hou ik U aan in het teken van de adviesraad Sociaal Domein en Stichting Mooi ’t Goy

20 February 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 20-2-2021 Daar Hou ik...

Zaterdag 20 februari stond DHIUA, het programma over de Houtense politiek, in het teken van de Adviesraad Sociaal Domein. Betrokken wethouder Jan Overweg heeft plannen om de adviesraad
anders te organiseren. Meer de nadruk op de verbinding met de samenleving, minder nadruk op de advisering door leden die inhoudelijk betrokken zijn omdat ze zelf cliënten zijn van de gemeente in het Sociaal Domein.
Voorzitter Marc Faber vertelde dat de ASD in een soort van proefjaar zit. Anders werken betekent onder andere dat de bestaande werkgroepen worden opgeheven.
Presentator Paul van Ruitenbeek vroeg aan Arnold Biesheuvel, commissielid van de PvdA, hoe de PvdA dat ziet.
Raadslid Will Mossink is er volgens Biesheuvel mee bezig om te zorgen dat de adviesfunctie goed gewaarborgd blijft, maar wat daar precies voor gedachten bij zijn, wilde hij niet delen.
Axel Eerdman van Houten Anders gaf aan dat de evaluatie van de ASD wellicht aanleiding geeft voor verandering, maar nier voor deze verandering. Hij is benieuwd wat de wethouder precies beoogt. Wethouder Overweg gaf aan de redactie aan in dit stadium geen behoefte te hebben om te reageren.
Technicus Paul Geerars schakelde soepel door naar Wim Schreuders, secretaris van de Stichting Mooi ’t Goy in oprichting. Het was eerst een klankbordgroep en de leden maken zich zorgen over de invulling van de RES (Regionale Energiestrategie) Kromme Rijnstreek. Als het aan de stichting ligt komen er geen windmolens in de range van ongeveer 1600 meter vanaf bebouwing. Dit zou
betekenen dat enkele zoekgebieden moeten worden geschrapt en daartoe dient de Stichting de komende weken een burgerinitiatief in.
In het begin van de uitzending werd er aandacht besteed aan het referendum over de Ruimtelijke Koers. Arnold Biesheuvel ziet dat de discussie plaatsvindt in ’t Groentje, maar doet zelf niet mee aan discussies op facebook. Wat hem betreft moet er vooral snel worden gestart met bouwen. AxelEerdman volgt de discussies op facebook wel en draagt er ook aan bij, maar vindt de nadruk op de hoogbouwplannen wat groot. Beide politici kennen de brief van de referendumcommissie waarin staat dat de gemeentelijke kanalen niet gebruikt mogen worden voor een “voor-campagne.” De
wethouders en de raadsleden moeten campagne voeren via hun eigen kanalen.

 
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love