12 juni 2021: Willem Zandbergen en Wayne Wilson te gast bij Daar Hou ik u aan!

12 June 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. 12 juni 2021: Willem...

Op 12 juni 2021 waren de raadsleden Willem Zandbergen (ITH) en Wayne Wilson (HA) te gast in het programma Daar Hou ik u aan!

Er was veel om te bespreken. Allereerst het artikel van Houten Anders (HA!) over de wijze van politiek bedrijven in het dossier kinderboerderij door de partijen ITH en SGP.   Volgens HA! was de werkwijze weinig elegant: ITH kwam laat met de motie, zodat er nauwelijks overleg mogelijk was en er dus ook weinig tijd was om draagvlak (een meerderheid) te vinden voor de motie. Bovendien twijfelde HA! aan de intenties van ITH omdat het erop leek dat HA! graag de wethouder pootje wilde lichten.

Willem Zandbergen van ITH was niet onder de indruk van de kritiek. Hij memoreerde dat de raad er ook in om te controleren en gaf aan dat er veel dingen niet goed zijn gegaan in het dossier kinderboerderij.

Beide partijen stonden vervolgens stil bij de bestaande verhoudingen in de raad. Het lijkt erop dat er twee kampen ontstaan, enerzijds ITH, SGP en de Groep Aanen en anderzijds de andere partijen, waaronder dus HA! Paul van Ruitenbeek merkte op dat Houten Anders regelmatig aandacht vraagt voor processen, maar dat het soms moeilijk lijkt om te voorspellen wat de partij uiteindelijk inhoudelijk gaat doen. Wayne Wilson vindt die processen nu juist van groot belang om draagvlak te organiseren in de samenleving voor te nemen besluiten.

Op de vraag of beide partijen voornemens zijn in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 met elkaar te vrijen als egeltjes gaf Willem Zandbergen aan dat hij binnenkort in ieder geval een kop koffie gaat drinken met Marian Aanen van de Groep Aanen.

presentatie Paul van Ruitenbeek.
techniek  Paul Geraars.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love