Petitie roept gemeente op tot snelle actie Houten Hub

24 januari 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Dossier Houten Hub
  6. /
  7. Petitie roept gemeente op...

Gisteravond hebben de initiatiefnemers van de petitie “zeg JA tegen vluchtelingen in Houten” het resultaat van haar petitie aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. 5075 ondertekenaars waarvan ruim 90% uit Houten hebben de petitie onderschreven en als zodanig wordt een oproep gedaan aan de gemeente om door te pakken met het realiseren van de Houten Hub.

Bijeenkomst
Kort voor het aanbieden van de petitie had de initiatiefgroep een bijeenkomst in een zaal in het Huis van Houten waarin de resultaten werden toegelicht en alle vrijwilligers werden bedankt voor alle inspanningen waaronder een uitgebreide flyerronde door Houten. Op de bijeenkomst waren ook enkele raadsleden aanwezig die desgevraagd ook geen eenduidig antwoord konden geven over de snelheid waarmee dit dossier wordt afgehandeld en wanneer het in de gemeenteraad weer aan de orde komt.

Na deze bijeenkomst werd de oversteek gemaakt naar het gemeenthuis waar de petitie aan de burgmeester werd toegelicht en overhandigd.

Opkomst
In het gemeentehuis bleek al een behoorlijk aantal belangstellenden aanwezig. Nadat de bode de batterijen in de microfoon had vervangen was het korte betoog van de aanbieder door iedereen goed te verstaan en bedankte de burgemeester na afloop iedereen met de verzekering dat hij en alle betrokkenen goed notie zouden nemen van de inhoud.

Proefballonetjes
Burgemeester Isabella heeft eerder deze maand op diverse plekken laten weten dat de Houten Hub er sowieso komt. Of hij hiermee voor zijn beurt sprak moet nog blijken. Inmiddels is door Willem Zandbergen van het ITH een soort proefballonnetje opgelaten over een alternatief plan wat vooralsnog weinig enthousiast wordt ontvangen omdat het weinig realistisch lijkt. De verwachting is dat tegen het einde van deze maand de Raad een Raadsinformatiebrief ontvangt van de (nieuwe) wethouder en er dan duidelijkheid ontstaat over het te volgen proces en de te verwachten tijdslijn. Kortom: wordt vervolgd en wij zullen verslag blijven doen van de ontwikkelingen omtrent dit dossier. U kunt alles nog eens teruglezen op onze speciale pagina hiervoor (Houten Hub).

Foto’s van het aanbieden van de petitie.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love