Open dag/verkiezingsmarkt Waterschap De Stichtse Rijnlanden

28 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Open dag/verkiezingsmarkt Waterschap De...

Op zaterdag 4 maart bruist het van de activiteiten in en rondom het waterschapskantoor van De Stichtse Rijnlanden in Houten. Alle 14 politieke partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen presenteren zich èn je krijgt een kijkje achter de schermen van het werk van het waterschap. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur bij het waterschapskantoor aan de Poldermolen 2 in Houten.

Hoe regelt het waterschap de waterpeilen? En wie bepaalt eigenlijk hoe hoog het water in de sloten en kanalen staat? Hoe wordt het afvalwater gezuiverd? Wat gebeurt er bij hoogwater of bij droogte? Hoe kun je je straat, wijk en tuin voorbereiden op klimaatverandering? Tijdens de Open dag geven medewerkers van De Stichtse Rijnlanden en kandidaten van de verschillende politieke partijen antwoorden op die vragen. Ook voor kinderen is er van alles te doen: ze kunnen spelen met de watertafel, ontdekken hoe een vispassage werkt, uitvissen wat je door de wc mag spoelen en creatief aan de slag aan de kleur- en knutseltafel.

Kennismaken met de kandidaten van de politieke partijen. Maar liefst veertien partijen doen op 15 maart mee met de verkiezingen voor het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Tijdens de Open dag is er alle gelegenheid om kennis te maken met de kandidaat-bestuursleden. Wat valt er precies te kiezen? Voor welke dilemma’s staan waterschapsbestuurders? En welke standpunten hebben de politieke partijen? Via hdsr.mijnstem.nl kun je dat onderzoeken, maar op 4 maart kun je zelf kennis maken met de kandidaten. Wel zo handig! Zo ben je goed voorbereid om op 15 maart je stem uit te brengen.

Programma Het programma van de open dag is te vinden op Programma Opendag 2023.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love