Op 5 mei wordt er voor het eerst in Houten een vrijheidslunch georganiseerd

15 april 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Op 5 mei wordt...

Iedere zaterdag bellen de dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale organisatie of persoon om te spreken over bijzondere evenementen die de aankomende tijd georganiseerd gaan worden. Zo ook afgelopen zaterdag toen Jasper en Erwin belden met Ludy Groos om te bespreken hoe de eerste editie van de vrijheidslunch in Houten tot stand gekomen is.

De van oorsprong Heemsteedse Ludy woont inmiddels al weer vijf jaar in Houten en vorig jaar was mevrouw uitgenodigd om deel te nemen aan een vrijheidslunch in Wijk bij Duurstede. Het mag geen verrassing zijn dat Ludy deze ervaring als dermate positief ervaren heeft dat ze zelf het heft in handen genomen heeft door dit jaar een editie van de lunch in Houten op poten te zetten.

Aankomende 5 mei zal er tussen 12:00 en 14:30 een lunch door een groep vrijwilligers (van verschillende lokale organisaties) aangeboden worden waarbij 200 mensen aan mogen schuiven. Dit in het kader om de vrijheid waar wij in leven te vieren. “Wanneer je kijkt naar de oorlog in Oekraïne dan moeten wij ons beseffen dat de vrijheid waarin wij leven niet vanzelfsprekend is” merkt Ludy terecht op tijdens het interview. Het is waardevol om de vrijheid te mogen vieren en daarom ook dat de kernwoorden van deze lunch: verbinding, gezelligheid, nieuwe ontmoeting en leuke gesprekken zijn. De lunch is voor iedereen (en alle leeftijden) uit de omgeving Houten, ‘t Goy, Schalkwijk en Tull en ‘t Waal waarbij belangrijk is om te vermelden dat deze lunch gratis aan de deelnemers aangeboden wordt. De lunch is, zoals eerder aangehaald, mogelijk gemaakt door donaties van verschillende lokale organisaties en Ludy is er trots op dat ook de betrokkenheid vanuit de Houtense politiek groot is. “De burgermeester zal aanwezig zijn bij de lunch” merkt mevrouw Groos trots op.

Aanmelden voor de lunch kan tot en met 25 april via vrijheidslunchhouten23@gmail.com en alleen van de kinderen die aangemeld worden vraagt de organisatie graag de leeftijd. De lunch zal rondom de fontein aan Het Kant plaatsvinden en voor mensen die slecht ter been zijn heeft de organisatie golfkarren geregeld om zich makkelijk te laten vervoeren. Naast de uitnodiging aan de inwoners van de gemeente Houten zoekt de organisatie sponsoren en donateurs. Daarom dat Ludy vraagt of er bedrijven en personen zijn die zouden willen bijdragen aan de lunch doormiddel van het doneren van producten en/of diensten.

Luister hier het hele interview terug dat Jasper en Erwin afgelopen zaterdag 15 april afnamen met Ludy Groos en hoor het enthousiaste verhaal over het ontstaan van deze lunch terug via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love