Onze Olympiërs uit Houten

3 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Onze Olympiërs uit Houten

Wie zijn onze lokale helden? Met Jan-Willem van Schip op de weg, Noël van ’t End op de mat en Pauline den Burger in de boot heeft Houten een bescheiden afvaardiging in Tokyo.

Jan-Willem komt uit op twee disciplines van het wielrennen. Naast meerdere WK medailles in zijn prijzenkast zal een Olympische plak zeker niet misstaan.

Voor Noël van ’t End is het zijn tweede Olympiade. In 2016 strandde zijn avontuur in de tweede ronde. In Tokyo wist hij ook niet de beslissende wedstrijd naar zich toe te trekken die hem een bronzen medaille had kunnen opleveren.

Op het Olympisch water zal stadgenoot Pauline den Burger een oogje in de zeilen houden. Als jurylid ziet zij een droom werkelijkheid worden.

Pauline jureert al tientallen jaren bij zeilevenementen en heeft al wat Europese wedstrijden op haar naam staan. Daar kan ze nu dus een eervolle deelname aan de Olympische Spelen aan toevoegen.

“Ik had jaren geleden bedacht dat mij dat wel mooi zou lijken, maar ik had niet verwacht dat ik dit zou behalen” laat Pauline den Burger in 2019 optekenen in een artikel voor Watersportverbond.nl. Haar deelname aan de Olympische Spelen is bij voorbaat al succesvol.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love