Ons Buiten maakt Houten groener

24 maart 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Ons Buiten maakt Houten...

Iedere week bellen de DJ’s van de HoutenFM radioshow: Enthousiasper met een Houtense organisatie betreffende een regionaal nieuwtje.
Deze week bellen de DJ’s met Paulina Tuinman die werkzaam is als wijkcoördinator bij de afdeling Openbare Ruimte om te praten over “Ons Buiten” en het pas afgeronde project aan het Sparrenhout

Ons Buiten is een mogelijkheid voor bewoners om een stukje openbare ruimte in zelfbeheer te nemen. Deze stukjes grond krijgen dan een bord of tegel met het “Ons Buiten” logo erop en bewoners zien steeds meer het belang van een extra stukje groen in de buurt. Hierdoor worden er door de inwoners van Houten steeds meer leuke en originele aanvragen gedaan bij de gemeente.

Het is voor de afdeling Ons Buiten belangrijk dat de buurt bij zo’n project betrokken wordt en er genoeg draagvlak vanuit de buurt is voor een nieuw project. Dit draagvlak kan worden aangetoond met een handtekeningenlijst. Hierdoor krijgen de bewoners meer invloed op hoe hun wijk eruit komt te zien en raken ze meer betrokken bij hun leefomgeving.

Aan alle Houtenaren die ook iets aan hun omgeving willen veranderen door bijvoorbeeld een plein te ontstenen adviseert Paulina om contact op te nemen met hun wijkcoördinator met een aanvraag. Dit kan via de website van de gemeente Houten waar bewoners via de zoekfunctie “contact met wijkcoördinator” in kunnen typen.

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag hadden met Paulina Tuiman:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love