OLVB stimuleert jeugd in spel, sport en muziek

19 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. OLVB stimuleert jeugd in...

Afgelopen zaterdagmorgen 18 juni vond in de Roskam de voorjaarsuitdeling plaats van Onze Lieve Vrouwe Broederschap. Het fonds dat zich ten doel stelt jeugdigen in de gemeente Houten te ondersteunen bij hun ontwikkeling in sport, cultuur en  welzijn. Wie waren de gelukkigen?

Dit keer kreeg welzijnsorganisatie Van Houten & Co op aangeven van de Houtense Lions en beide Rotaryclubs twee maal € 300,– voor spellen en schoolspullen voor jeugdige Oekraïense vluchtelingen die opgevangen gaan worden in Merantihout en de Vuurtoren. Verder kreeg tennisvereniging SET een bijdrage voor gratis trainerbegeleide spel- en leermomenten voor jeugdige tennissers. Muziekvereniging Caecilia kan ook komend jaar weer een mooi muziekfestijn organiseren voor leerlingen van groep 5 en 6 van de Schalkwijkse Michielschool om hen te interesseren voor het jeugdorkest MiCeciel of de slagwerkgroep. Vertegenwoordigers van de Scouting Schonauwen vertelden enthousiast hoe eigentijds hun vereniging is. Dat jongens en meisjes in alle leeftijden bij hen terecht kunnen om op eigentijdse wijze te leren omgaan met alle natuurelementen. Zij kregen een bijdrage van € 300,– voor de aanschaf van een nieuwe beamer.

Toch twee sportprijzen

Begin van dit jaar ging door Corona het Sportgala niet door. De door OLVB gesponsorde prijs voor jong sporttalent werd dus niet uitgereikt. Omdat de OLVB wel twee heel mooie aanvragen voor steun binnen kreeg, is besloten om deze mee te nemen in deze voorjaarsuitreiking. Luna Louwerse, 13 jaar en verdienstelijk BMX rijder, ontving een bijdrage voor een halter om door krachttraining sterker te worden. De moeder van Marit Eekhof (die zelf op dat moment een Europese wedstrijd speelde) ontving eveneens een bijdrage van € 300,– voor haar dochter’s droom om ooit als beachvolleybalster uit te mogen komen voor Oranje op de Olympische spelen. Marit is naast haar middelbare schoolopleiding dagelijks met volleybal bezig. Recent werd zij geselecteerd voor de pré jeugd van Oranje. Dus de eerste stap is gezet…

Creativiteitsprijs verschoven naar najaar

Nog steeds zijn inzendingen voor de jaarlijkse Houtense Creativiteitsprijs mogelijk. Dit keer zal deze mooie prijs van €  1200,– niet in het voorjaar maar in het najaar worden uitgereikt. Meld dus die talentvolle jeugdige danser, tekenaar, dichter, schrijver of andere creatief aan. Zie voor de voorwaarden: www.olvb.nl

In bijzijn van het OLVB bestuur en de toezichthouders in de persoon van burgemeester Isabella en wethouder Overweg werd de uitreiking traditioneel afgesloten met een gezamenlijke foto.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love