Nationale Herdenking 15 augustus 1945 in Houten

17 augustus 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Nationale Herdenking 15 augustus...

Maandagavond 15 augustus is op het Plein in het Oude Dorp stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden en zijn de slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting herdacht.

Bram Bosshardt leidde de bijeenkomst in, waarna burgemeester Isabella in zijn speech aandacht besteedde aan de invloed van de oorlog in Nederlands-Indië, ook al is deze al lang geleden, op veel gezinnen in Nederland. Na de taptoe en twee minuten stilte werden er kransen gelegd door de burgemeester en door een vertegenwoordiging van de veteranen in Houten. Als afsluiting las Isolde Vega het gedicht Als dichters voorbijkomen van Abdellatif Laäbi voor. Zo’n 100 Houtense inwoners woonden de herdenking bij.

Het is goed jaarlijks stil te staan bij deze Nationale herdenking. Het is een waardevol moment voor reflectie en meditatie om op die manier, wellicht nog meer dan enkele jaren terug, bewust te zijn wat vrijheid in essentie betekent en welke inzet ervoor nodig is om deze in stand te houden.

Organisatie van de herdenking: Comité 4 en 5 mei in Houten


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love