Midden in de samenleving “De Droom van Schalkwijk”

24 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Midden in de samenleving...

Al in 2015 sloeg een aantal Schalkwijkse ouders van verstandelijk beperkte kinderen de handen ineen om een gezamenlijke droom te verwezenlijken. Zij wilden voor hun kinderen een plek vinden “waar ze veilig, verzorgd & beschermd kunnen leven. Maar waar ze ook kunnen ‘werken’ en gelukkig oud kunnen worden. Midden in de samenleving”

Samen maakten ze de plannen om te komen tot een project met zorgwoningen, een familiehuis en een plek voor dagbesteding, dichtbij het dorp. Op 7 juli 2023 werd aan de Lange Uitweg de eerste paal voor De Droom van Schalkwijk geslagen.
Zorgorganisatie Amerpoort gaat De Droom van Schalkwijk ondersteunen bij het opzetten van het woon- en dagbestedingsinitiatief waar 24 jong volwassenen met een verstandelijke beperking een plek zullen vinden.

Het project bestaat uit 3 woningen die onderling met elkaar verbonden zijn. Iedere woning heeft een eigen badkamer. Er is een gezamenlijke keuken, woonkamer en een overdekt terras. In het familiehuis kunnen bewoners verjaardagen en feestdagen vieren. Ook zijn er twee logeerkamers en een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Na de zomer hoopt “de droom van Schalkwijk” te kunnen openen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love