Maak jouw buurt groener en krijg hier duizend euro voor!

22 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Maak jouw buurt groener...

Provincie Utrecht biedt inwoners vouchers van € 500 of € 1.000 aan voor projecten die de buurt vergroenen, droogte tegengaan of zorgen voor betere waterberging. Voorbeelden hiervan zijn het planten van bomen, de aanleg van een vijver of het vergroenen van een schoolplein. Op deze manier dragen de vouchers bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Aanmelden voor de vouchers kan vanaf 1 juni. 

De vouchers zijn aan te vragen door inwoners en vrijwilligersinitiatieven die hun dorp of wijk willen vergroenen. Dit is alweer de derde keer dat de voucher regeling ‘Beleef en Bewonder!’ van start gaat. Deze ronde is er extra aandacht voor projecten gericht op klimaatadaptatie. Het gaat om projecten die inzetten op het bestrijden van droogte en hittestress. In de praktijk betekent dat veelal het aanplanten van nieuwe bomen in de buurt of het inpassen van maatregelen die zorgen dat water beter de grond in kan en vastgehouden wordt.

Klimaatadaptatie
De provincie Utrecht werkt aan klimaatbestendigheid en zet in om water veilig te blijven. Initiatieven rond bomen of wadi’s verkoelen de stad en zorgen voor meer water opvang. Dit is goed voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Om dit extra te stimuleren, is dit jaar de helft van de vouchers gereserveerd voor projecten waar bomen geplant worden. Dit sluit aan bij het nationale Plan Boom, waarin het doel om 10 miljoen bomen door heel Nederland te planten is vastgelegd.

Uitvoering
De uitvoering van de voucher regeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website www.groenaandebuurt.nl.

Aanmelden
Via de website kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder ook het reglement en aanvraagformulier. De ervaring leert dat de vouchers snel weg zijn. Wij roepen geïnteresseerden dan ook op zich snel te melden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love