Lara had corona en vreest dat ze dit schooljaar blijft zitten

3 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Lara had corona en...

Concentratie problemen, te moe of te ziek om online lessen te volgen. Veel leerlingen die corona hebben komen veelal in problemen door achterstand op school.

Lara Groen | Bron: Facebook

Lara Groen zit op College de Heemlanden en vreest dat ze dit schooljaar blijft zitten nadat ze begin oktober werd getroffen door het coronavirus. “Het ergste was de eerste week. Ik was al positief getest en zat alleen op mijn kamer want mijn ouders waren nog niet getest. Toen voelde ik me erg eenzaam. Het was ook super zwaar want ik was erg ziek en had veel moeite om me te verplaatsen naar de badkamer.”

Ik kon me moeilijk focussen tijdens de online lessen en sommige docenten gaven geen online les waardoor ik de les helemaal niet kon volgen.”

Maar de school gaat wel door en dat was lastig voor Lara. “In het begin kon ik eigenlijk alleen maar slapen. Mijn mentor belde wel om de dag en ik kreeg ook kaartjes van mijn medeleerlingen. Ik kon me moeilijk focussen tijdens de online lessen en sommige docenten gaven geen online les waardoor ik de les helemaal niet kon volgen.”

Directeur Dick Looyé van College de Heemlanden laat hierover weten: “Van alle leraren wordt verwacht dat zij hun lessen online geven voor de leerlingen die ‘extern aanwezig’ zijn. Dit doen docenten op verschillende manieren die passen bij hun manier van werken en het vak. De combi van online lesgeven en tegelijkertijd een volle klas in het lokaal is voor docenten vaak lastig. De focus ligt op de leerlingen in het klaslokaal en leerlingen die de lessen online volgen , kunnen via de chat de docent om hulp vragen”.

Lara maakt zich vooral zorgen of ze door de achterstand het schooljaar wel gaat halen. Looyé: “Leerlingen die thuiszitten door Corona, maar niet ziek of al te ziek zijn volgen de lessen online. Wij registreren deze leerlingen als ‘extern aanwezig’ in onze verzuimadministratie”.

“Als een leerling geen online les kan volgen dan moet de leerling dit later zelf inhalen. Dit is niet anders dan in normale situaties van ziekte. Voor de meeste leerlingen is dit goed te doen. Als een leerling toch extra hulp nodig heeft, omdat bijvoorbeeld de ziekte langer dan een paar dagen heeft geduurd  dan kan een leerling hulp vragen bij zijn docent”, aldus Looyé.

De school geeft leerlingen die achterstand hebben opgelopen de mogelijkheid om de lessen in te halen. Looyé: “Er zijn de komende maanden extra bijwerklessen voor leerlingen die achterstand hebben opgelopen. De overheid heeft extra budget beschikbaar gesteld voor het wegwerken van leerachterstanden. Die achterstanden kunnen ontstaan door ziekte en afwezigheid, maar zijn soms ook al eerder ontstaan in de periode van thuisonderwijs. Het is onze indruk dat dit slechts een klein aantal leerlingen betreft”.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love