Laden&Lossen, winkel van De Krachtfabriek, opnieuw geopend

4 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Laden&Lossen, winkel van De...

Woensdag, exact om 11.00 uur, het carillon van het gemeentehuis begon te spelen, begon wethouder Sander Bos aan zijn toespraak voor de deur van Laden&Lossen, de winkel van De KrachtFabriek, op de Spoorhaag. Een flinke groep KrachtFabriek-inspirators, gemeenteraadsleden en passanten luisterden in het zonlicht mee. Even later werd door de wethouder samen met Thijs Varkevisser het nieuwe uithangbord van de winkel onthuld. Een in hout gemaakte collage, die toch geen kunst bleek te zijn.

Laden&Lossen bevond zich eerder, samen met de Wereldwinkel, in het overdekte gedeelte van het winkelcentrum. Nu bevindt de winkel, de laatste maanden prachtig ingericht, zich zelfstandig op de Spoorhaag 117 en draagt bij aan de levendigheid op dit wat lege gedeelte van Het Rond. Het was op 2 november om 11:00 uur dus tijd om de winkel opnieuw te openen. Eenmaal binnen, met koffie en soesjes, mengden de wethouder, journalisten, raadsleden en fotografen zich in de drukte om kennis te maken met de inspirators van De KrachtFabriek en de hoofdrolspelers van de winkel, terwijl ze ook oog hadden voor het veelzijdige aanbod van het creatieve en onverwachte assortiment van de winkel. Er heerste een sfeer van openheid, belangstelling, humor en saamhorigheid. Typisch DKF dus (De KrachtFabriek).

Natuurlijk was het leuk om de drijvende krachten van de winkel Annemarie en Thijs Varkevisser in het zonnetje te zetten samen met de medewerkers en makers van de gevarieerde koopwaar. Maar even interessant was het was het ook om met de wethouder en raadsleden ideeën over de status van het winkelcentrum uit te kunnen wisselen. Boeiend was de uitwisseling van fantasieën over de toekomst van de winkel, De KrachtFabriek en Het Rond. Het was goed te merken dat de gemeente Houten De KrachtFabriek en daarmee de winkel een heel goed hart toedraagt.
De wethouder bleef lang hangen en vertrok toen. Het werd wat stiller en opeens was wethouder Sander Bos weer terug. Hij had wethouder Rosa Molenaar opgehaald. Als nieuw collegelid, komend van een grote stad, keek ze haar ogen uit. Leuk initiatief en een waardevolle bijdrage aan de opening.

Toen iedereen weg was stond op tafel nog steeds de prachtige bos bloemen te stralen, die geschonken was door Uitwerking, de aan De KrachtFabriek gelieerde organisatie voor dagbesteding. De KrachtFabriek, Laden&Lossen én Het Rond stonden afgelopen woensdag weer even goed in de aandacht!

Kom gewoon eens langs in de winkel. Bekijk de producten en stel uw vragen over De KrachtFabriek. Wilt u De KrachtFabriek met eigen ogen zien? Ga dan eens langs op een ochtend in Dijkhoeve 1. In de voormalige school de Bengelbongerd is er bijna altijd wel iemand die u uitgebreid uitleg wil geven. Of kijk op de website van De Krachtfabriek

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love