Laaggeletterdheid in gemeente Houten

27 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Laaggeletterdheid in gemeente Houten

Moeite hebben met je post lezen, de tijden bij de bushalte of een bijsluiter van je medicijnen. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. In de week van Lezen en Schrijven van 6 tot en met 12 september 2021 wordt landelijk aandacht gevraagd voor een aanpak op laaggeletterdheid. Ook in gemeente Houten is hier extra aandacht voor. Het Taalhuis Lekstroom lanceert onder meer een activiteitenkalender en in de bibliotheek kun je een spel spelen om te ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Laaggeletterdheid
Ongeveer 1 op de 6 mensen heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen in Nederland. Meer dan de helft van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Veel mensen hebben ook moeite met digitale vaardigheden. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

Week van Lezen en Schrijven
In de week van Lezen en Schrijven lanceert Taalhuis Lekstroom een activiteitenkalender voor het hele jaar, zodat zoveel mogelijk mensen de kans hebben om hieraan mee te doen. Hierop staan onder meer trainingen voor organisaties in de gemeente om laaggeletterdheid te herkennen en bespreekbaar te maken. Ook biedt het Taalhuis in de bibliotheek een escaperoomspel aan om te ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. Wil je meer weten over deze en andere activiteiten, kijk dan op onze website www.taalhuislekstroom.nl.

Taalhuis Lekstroom
Taalhuis Lekstroom helpt als platform iedereen met een vraag rondom taal of digitale vaardigheden in de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden. Deelnemers, vrijwilligers, doorverwijzers en professionals kunnen allemaal bij het Taalhuis terecht. Door actief kennis te delen met professionals over het signaleren van laaggeletterdheid, deelnemers wegwijs te maken in het activiteitenaanbod en vrijwilligers te scholen, hoopt Taalhuis Lekstroom laaggeletterdheid de wereld uit te helpen.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love