L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten versterkt zich met zeer ervaren Jacobs

17 juli 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. L. Van Raak Milieutechniek/Handbal...

Met ingang van het nieuwe seizoen kan trainer/coach Job Reumer zich rijk rekenen met de komst van Diego Jacobs. De geboren en getogen Alkmaarder, in het dagelijks leven werkzaam in de GGZ als verpleegkundige, is een zeer welkome versterking op de cirkel. Met het vertrek van Sem Klinkenberg was de Houtense ploeg nog zoekende.

Jacobs kent met zijn 34 jaar een rijk handbalverleden. Maar liefst twaalf seizoenen kwam hij uit voor Volendam, waar hij bekend stond als clubman in hart en nieren. In het oranje van Volendam nam Jacobs meerdere jaren deel aan de EHF Cup en liet hij zich zien tijdens de EHF Challenge Cup en kwalificaties voor de Champions League. Uiteindelijk gaf hij zijn maatschappelijke carrière de voorkeur en besloot afscheid te nemen van het handbal. Dit bleek echter van korte duur, want een aantal maanden later liet hij voor het eerst zijn gezicht zien op het parket van Vrone/Berdos. Samen met de ploeg uit Sint Pancras werd hij datzelfde jaar kampioen van de Eerste Divisie en was promotie een feit.

Afgelopen seizoen kruisten de wegen van Jacobs en Houten zich al tweemaal in de Eredivisie. Tijdens deze duels is hij aan Houtense zijde positief opgevallen. Bij Houten treft Jacobs oud-teamgenoten Milo Bos en Wessel Blokzijl. “Graag wilde Stichting Tophandbal Houten een ervaren cirkel in het BENE-League team voor aankomend seizoen hebben. Mooi dat het gelukt is.”, aldus Dick Jacobs, voorzitter van Stichting Tophandbal Houten.

De afgelopen jaren stak Jacobs ook veel tijd in het trainen van (jeugd)teams. Zo was hij onder meer hoofdtrainer bij de Valken, waar hij de leiding had over een Hoofdklasse promovendus en daarnaast de Dames senioren en A1 trainde. Ook was hij verantwoordelijk voor diverse jeugdteams binnen Handbalschool Noord-Holland. In 2018 behaalde hij zijn HT3. De zeer ervaren Jacobs kan met zijn lengte en schotkracht op zowel de cirkel als opbouwrij uit de voeten. Bij zijn oude clubs Volendam en Vrone/Berdos werd veel gebruik gemaakt van Jacobs’ verdedigende kwaliteiten en vormde hij een belangrijke schakel in de dekking.

Jacobs kijkt met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen: “Ik hoop dat ik met mijn ervaring het team verder kan brengen. We staan met een jonge ploeg voor een grote uitdaging in de BENE-League. Ik ben benieuwd hoe het team zich ontwikkelt en wil samen met mijn nieuwe teamgenoten continuïteit kunnen creëren. Het zou mooi zijn als we in The Dome voor eigen publiek punten kunnen pakken. Het wordt hoe dan ook een leerzaam en spannend seizoen, ik heb er zin in!”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love