Kunst onthult in Het Houtens Erf

14 juni 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Kunst onthult in Het...

Dankzij subsidie van Het Lang Leve Kunst Fonds, dat kwetsbare ouderen tot het ontplooien van creativiteit wil aanzetten, hebben bewoners van Het Houtens Erf twee kleurrijke kunstwerken kunnen maken.

Kunstenares Thea de Visser heeft de bewoners letterlijk bij de hand genomen en het resultaat is verbluffend. Twee kunstwerken sieren de binnentuinen en zijn afgelopen zaterdag feestelijk onthuld. De oudste bewoonster van Het Houtens Erf, de bijna 98 jarige mevrouw van Kasteel, verrichte de onthulling in het bijzijn van tientallen bewoners en hun familie.

Alsof het dagelijkse routine betreft trok mevrouw van Kasteel met een lint het doek weg waarna het kunstwerk in alle glorie door de genodigden te bewonderen is. De smaak eenmaal te pakken hebbende kon ook het tweede werk in de andere binnentuin worden onthuld. Op de eerste verdieping van het Houtens Erf, evenals het Haltnahuis en Ervenstaete in Houten ondergebracht bij zorgorganisatie ZorgSpectrum, is de foto expositie ingericht die de veelzeggende naam “Vele handen maken…” mee heeft gekregen. Foto’s van doorleefde handen die bezig zijn met het creëren van kunstwerken die de buitenruimte van hún Houtens Erf zullen opluisteren.

De feestelijkheden stopten niet bij de onthulling. In het Grand Café werden de bewoners later op de dag getrakteerd op live muziek. De muziekmiddag is mogelijk gemaakt door de Lionsclub Houten, in het kader van Het Ouderenfestijn dat afgelopen jaren door de covid-19 perikelen niet kon doorgaan.

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde elfde juni die bol stond van feestelijkheden!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love