Kleding en speelgoed voor vluchtelingen COA

15 augustus 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kleding en speelgoed voor...


Blije gezichten van kinderen die speelgoed mochten uitzoeken. En ook hun ouders waren er blij mee. Ze maken deel uit van zo’n 40 vluchtelingen die 15 augustus bij het Doorgeefluik kleding kwamen ophalen. Een initiatief van netwerkorganisatie HoutenvoorHouten.
Vanaf 10 augustus wordt een 140-tal vluchtelingen door het COA opgevangen in Hotel van der Valk. Vrijwilligers van HoutenvoorHouten legden contact met locatiemanager Hester Sanderman van het COA om te vragen of de vluchtelingen ergens mee geholpen kunnen worden. Hester gaf aan dat de meesten maar weinig kleding hebben en dat er ook een paar kinderen zijn meegekomen.
Vrijwilligers van Houtenvoor Houten organiseerden dat de vluchtelingen gratis 2e hands kleding kunnen ophalen bij het Doorgeefluik en Ecokring Houten. Ze maakten een brief met vouchers en een routebeschrijving naar beide winkels.
Het hotel waar we verblijven heeft een wasservice voor kleding, maar dan ben je je kleren vier dagen kwijt, gaf één van de Turkse vluchtelingen aan, die daarom blij is met een extra set.
Aleid Groothoff van het Doorgeefluik is blij dat de 2e hands kleding en het speelgoed weer gebruikt worden. Op deze manier kunnen we toch een kleine bijdrage leveren om het leven van de vluchtelingen iets aangenamer te maken.

foto: vluchtelingen en vrijwilligers voor het Doorgeefluik.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love