Kei van een team heeft vijf tuinen mooi gemaakt – en dat zonder rotzooi achter te laten

18 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Kei van een team...

“Wat heeft de groep van Ternair uit IJsselstein hard gewerkt vanmiddag. Het was super. Onze tuin kan er voorlopig weer tegen. Heel hartelijk dank ook aan PRESENT die dit voor ons heeft geregeld. Leuk ook met het Zeemanskoor uit IJsselstein”. Deze prachtige reactie kwam van een ouder echtpaar uit het Ploegveld waarbij meneer door een herseninfarct niet meer in staat is zijn prachtige tuin bij te houden.

Afgelopen vrijdag 15 maart, op de landelijke NLDoet dag, heeft het bedrijf Ternair zich als teamuitje ingezet voor mensen in de wijk Het Veld in Houten Noord-Oost, die door serieuze aandoeningen hun tuin niet kunnen onderhouden. Elk kwartaal staat er een teamuitje gepland voor dit bedrijf. Deze keer viel de geplande datum gelijk met de NLDoet! Dag.

Op het Halsterveld werden ze ontvangen door het vaste team van Present (Elles, Joline, Christie en ook Talitha, een 5 tal flex vrijwilligers van Present en het 30 man tellende IJsselsteinse Zeemanskoor. Eén van de accordeonisten in het koor is Hans M. waar ook de tuin werd opgeknapt.  Hans is blind en zijn tuin is door een woekerende braam en best wat onkruid moeilijker begaanbaar geworden voor hem. Zeven man en vrouw van Ternair hebben hier uren hard gewerkt en de hele tuin is weer een plaatje, ook de schuurdeur kan weer open. Patrick stond de hoge laurierhaag te snoeien. De directeur van het bedrijf was aangewezen als chauffeur om het groen af te voeren van de vijf tuinen die deze vrijdagmiddag helemaal netjes zijn gemaakt.

Wat een power en wat een vreugde bij de 5 bewoners! Enkele van de reacties waren “”het was gezellig”, “ze hebben hard gewerkt”, “wat prachtig dat ik ook een paar mooie planten kreeg” en… “ze hebben bijna geen rotzooi achtergelaten, het was heel fijn…”.

Ondertussen konden wijkbewoners op het Halsterveld koffie en thee komen drinken, met werkelijk heerlijke koeken gebakken door Anne Hollander, en luisteren naar een tweetal optredens van het IJsselsteinse Zeemanskoor.

Het motto van Present is omzien naar elkaar bevorderen. Er zijn mooie zaadjes geplant, een aantal buurtbewoners vonden het jammer dat er maar weinig buren waren. Daar zal de vrijdag middag een rol in hebben gespeeld.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

21:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love