In Cothen tap je zelf verse melk bij het Zuivelhuysje!

17 september 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Onderwijs
  6. /
  7. In Cothen tap je...

Iedere week wordt er een lokale ondernemer in het zonnetje gezet tijdens de Enthousiasper radiouitzending van Omroep Houten. Deze week hadden de Dj’s Cothense ondernemer Peter van Rooijen aan de telefoon die met passie wilde vertellen over het Zuivelhuysje.

De Boerderij van Rooijen is een melkveebedrijf in Cothen waar de 130 koeien melk produceren voor Campina. Omdat Peter samen met zijn zoon graag wil laten zien hoe het leven op de boerderij in z’n werk gaat, is het melkveebedrijf vrij toegankelijk te bezoeken. Peter nodigt iedereen uit die tijdens een van de mooie fietsroutes van Fietsen voor mijn Eten langs zijn boerderij komt fietsen om het erf op te komen, een kijkje te nemen in de stallen en om een praatje te komen maken met Peter, zijn vrouw of zoon.

Sinds het begin van dit jaar staat er ook een zuivelhuisje langs de kant van de weg met daarin een melktap waarbij het mogelijk is om zelf verse melk te komen tappen. Naast de melk die verkocht wordt is het ook mogelijk om onder andere yoghurt, eieren en kefir te kopen bij de boerderij. Kefir is een gefermenteerde melkdrank. Aan de verse melk wordt een bacteriecultuur toegevoegd van gisten en micro-organismen en deze drank is volgens Peter ontzettend goed voor een gezonde darm flora. Al deze producten worden door van Rooijen volledig automatisch verkocht en zijn compleet contactloos te betalen.

Mochten er enthousiaste fietsers zijn die langs de Wijkersloot 10 fietsen en de mooie melkveehouderij zien liggen? Kom dan zeker even langs bij het melkveebedrijf maar bezoek ook zeker de Facebookpagina van het Zuivelhuysje waar video’s van grazende koeien, foto’s van geplukte appels en foto’s van de gerooide aardappelen te zien zijn. Luister via onderstaande link het hele interview dat afgelopen zaterdag live te horen was op de radio terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love