Houten transformeert van dorp naar stad

10 april 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Houten transformeert van dorp...

Op 8 april heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten haar Ontwerp Ruimtelijke Koers ter inzage gepubliceerd op de gemeentelijke website. Hierin staat beschreven waar het college de komende twintig jaar ruim 5.000 nieuwe woningen wil bouwen en hoe dat er dan uit komt te zien.

In het centrum worden hogere appartementencomplexen toegevoegd. Er komen meer woningen rond de Molenzoom, de Koppeling en bedrijventerrein Doornkade en omgeving. Ook komt er een nieuwe woonwijk bij de A27. Er wordt vooral gedacht aan het toevoegen van appartementen, maar ook aan nieuwe woonvormen waarbij jong en oud naar elkaar kunnen omzien.

De Ruimtelijke Koers is tot stand gekomen met de inbreng van inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en experts. Tijdens bijeenkomsten, fietstochten en een ‘online dialoog’ dachten zij mee over hoe de woningbouwopgave vorm moet krijgen. Ook gaven zij aan wat belangrijk is om Houten klaar te stomen voor de toekomst. Denk aan wonen en zorg, mobiliteit, voorzieningen, landschap, natuur, duurzaamheid, werk en economie.

Inwoners kunnen tot 21 mei op de plannen reageren. Na de zomer wordt het plan in de gemeenteraad behandeld.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love